20. aug
Rimelig fornøyd: Sjefredaktør Carsten Bleness er rimelig godt fornøyd med et opplagsfall på 2,2 prosent. - Ny design er et ledd i prosessen med å forbedre papiravisa, slik at flere skal føle at vi har noe å tilby dem, sier Carsten Bleness. Foto: Trond Li
 
HA fortsatt størst
Opplagstallene for 2010 viser at Hamar Arbeiderblad fortsatt er Innlandets største avis. - Tallene er bedre enn jeg fryktet, sier sjefredaktør Carsten Bleness.

Publisert: 18.feb.2011 09:00
Oppdatert: -

I løpet av fjoråret mistet HA 568 abonnenter, og avisen kan nå skilte med 25.275 abonnenter.
- Det er skremmende lite som skiller oss fra de andre lokalavisene i Innlandet. Vi har Oppland Arbeiderblad (OA) tett opp i ryggen, sier sjefredaktør Carsten Bleness i HA.
Opplagstallene til OA, Gudbrandsdølen Dagningen (GD) og Glåmdalen offentliggjøres i formiddag.
- Selv om vi ikke kan være fornøyd med å gå tilbake, så må vi erkjenne at papiravisenes opplagstall generelt sett faller, og i et fallende marked er 2,2 prosents tilbakegang mye bedre enn hva mange andre aviser kommer til å presentere i dag. Så det må vi være rimelig godt fornøyd med.
Opplagstallene er dermed bedre enn fryktet.
- Jeg har bare vært sjefredaktør i nærmere fem måneder, og hadde ingen store forventninger til opplagstallene, men sett i forhold til Oslo-avisene er dette veldig gode tall. Vi er fortsatt størst i Innlandet.
- Er det målet?
- Nei, hovedmålet er ikke å være størst, men å ha den beste dekningen av det som skjer i hamarregionen. Og så lenge hoveddelen av inntektene våre kommer fra papiravisa, så må vi fortsette å forbedre oss framover.
Bleness forteller at HA er inne i en prosess der målet er å bli mer tilgjengelig for leserne.
- HA må i større grad være opptatt av de sakene folk snakker om, og på den måten bringe leserne inn i avisen, sier Bleness.
I løpet av våren og sommeren skal HA også få en ansiktsløftning.
- Vi skal gi avisa en helt ny design, noe som forhåpentlig også vil føre til at flere synes HA har noe å tilby dem.
I tillegg skal avisa gjøre mer for å tiltrekke seg nye lesergrupper, deriblant de yngre leserne.
- Vi vokser markant på nett. Stadig flere av papirabonnentene leser også avisa på nett, sier Bleness.
Digital redaktør, Ole Kristian Lyngstad, er fornøyd med at HA på nett har 7.000 unike brukere, og 30.000 sidehenvisninger daglig.
Trafikken har økt markant etter at HA styrket nettredaksjon på nyåret.
- HA skal være på alle digitale plattformer, men vi må tilby leserne noe annet på nett enn det de får på papir. slik at stoffet gir en meropplevelse.
Levende bilder er absolutt et satsingsområde. Videoen av traktorjakten som ble lagt ut på www.h-a.no i januar ble sett av 20.000 nettbrukere. Filmene av Brulle på pigwalken, elgen på gulrotjakt og Margit på 100 år som ville ha leilighet, har alle gitt skyhøye klikktall på nettet.
- Det er også mange tusen hedmarkinger som følger med på livesendingene våre av fotball og hockey. Vi skal være best på det lokale!
Lyngstad har også planer om å bruke nettsidene mer aktivt for å skape gode debatter.
- Vi skal bli bedre på meningsutvekslinger og kommentarer.
- Er det andre ting som kan gjøre oss bedre på nett, vil vi gjerne ha innspill, oppfordrer han.
Send gjerne en mail til nettavisa@h-a.no, hvis du har noe på hjertet.

Opplagstallene for de andre avisene i Hedmark og Oppland er som følger for 2010:

Østlendingen minus 574, Glåmdalen minus 539, Ringsaker Blad minus 54, GD minus 839, Oppland Arbeiderblad minus 454, mens Lokalavisa Sør-Østerdal hadde en fra,gang på 339.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke