17. aug
OLA ANDERSEN: Festivalsjefen har alt klart for innrykk av kanskje 8.000 mennesker på helgens ølfestival.Foto: Geir Vestad
 
Håper 8.000 på ølfestival
I fjor hadde Hamar Ølfestival nesten 8.000 besøkende. Festivalsjef Ola Andersen håper på det samme i år. Idag starter det i Strandgateparken.

Publisert: 31.mai.2012 08:41
Oppdatert: -

Hamar
Et telt på ganske nøyaktig ett mål skal gi plass for 800 sittende. Ellers håper Andersen på sol og utevær. For det er da ølfestivalen er på sitt triveligste.
Og hva sier tallene ellers? Jo, at i fjor ble det solgt drøyt 8.000 liter, som betyr at det gikk litt over én liter pr. person.
- Vi manglet bare 17 på å nå 20.000 bonger, sier Ola Andersen.
Dessuten solgte de 570 pizzabiter og et stort antall ølpølser.
Det er Hamar Culturelle Ølvenner som er ene-eiere av Hamar Ølfestival AS. I fjor gikk festivalen med et par hundre tusen i overskudd.

44 ølslag

I år har publikum 44 ølslag å velge mellom, og svært mange av dem er nye i forhold til tidligere festivaler, siden de i år har skiftet hovedleverandør.
- Det vi så i fjor, var at salget av litt mindre kjente ølmerker på flaske gikk veldig opp, sier Ola Andersen.
- Så i år har vi tatt inn mye mer av det. For det å få folk til å prøve nye smaker og typer er jo noe av det som gjør det så morsomt å drive med dette.
Festivalen er den 9. i rekken, og neste år er det jubileum.
- Men hva mer kan vi egentlig gjøre på et jubileum enn det vi allerede gjør? sier Ola Andersen.
For ølfestivalen har funnet sin form, og festivalsjefen ser ingen grunn til å endre på en oppskrift som trekker til seg 8.000 mennesker i løpet av tre dager.

musikkprogram

I kveld starter festivalen med «Brewers Dinner», som i år er åpen for alle. På bandsiden er det Krag Jørgensen som trår til. Bandet er fast utøver på ølfestivalen, og det er mange av de andre også. Fredag er det After Eight som er hovedattraksjonen på musikksiden, og lørdag er det Explotion.
Blant andre utøvere er Aldershjemmet, Løten Storband, Trond Schonhowd, Hamar Damekorps, Postens Dramatiske Selskab, Schneidelbrünnen Tiroler Hofkapelle og Ramp Duo.

STØV

- En utfordring er at det kan bli litt støvete ute, sier Andersen.
For festivalområdet i Strandgateparken er som kjent utviklet fra park til parkeringsplass siden sist.
Men litt støv bidrar muligens bare til at det blir enda mer fristende å leske strupen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke