22. aug
Konsertklar: Silje Nergaard kommer til Flagstad-salen i kulturhuset lørdag. Her fra åpningskonserten i kulturhuset i 2014.Foto: Tuva Kleven
 
Håper å møte kjente
Når Silje Nergaard lørdag 27. januar går på scenen i Flagstad-salen, er det for å holde den første hele konserten sin på kulturhusets hovedscene.

Publisert: 23.jan.2018 22:57
Oppdatert: 23.jan.2018 23:15

Silje Nergaard deltok på åpningskonserten i kulturhuset våren 2014. Men noen hel, egen konsert har hun aldri hatt her før.

– Det er alltid moro å komme til Hamar. Men jeg er spesielt spent denne gangen, sier hun.

– Så jeg håper det kommer mange kjente når jeg først er her, enten det er gamle venner, naboer, lærere, eller kjærester.

– Spesielt hyggelig blir det om det kommer noen lærere. Så kan de sjekke om det ble noe av meg, eller ikke.

Ny turné

Tirsdag startet Silje Nergaard sin nye norgesturné i Bergen. Lørdag er det Hamar som står for tur. Med seg på turnéen har hun sitt nye album «For You a Thousand Times», som kom på senhøsten, og som er hennes 16. album.

– Det vil bli en del nye sanger fra albumet, som det kanskje ikke er så mange som kjenner ennå. Det blir nye sanger, nytt band og ny sound. Men med så mye nytt trengs det også en del eldre hits, og det skal det også bli, forsikrer Silje.

Selv om hun stiller med nytt band, blir også dette noe av et gjensyn. For Audun Erlien var hennes første bassist, og nå er han med igjen.

– Han er et ikon på bass, sier hun.

Med i bandet i Hamar har hun også Andreas Ulvo og Wetle Holte.

Ut i Europa

Norgesturnéen avsluttes på Chat Noir i Oslo 11. februar. Deretter setter hun kursen lenger sørover; i første omgang Nederland, Liechtenstein og Tyskland. Spesielt omfattende i denne runden er tysklandsturnéen. Her står ikke mindre enn elleve konserter på spilleplanen før sommeren. Og deretter er det festivaltid.

En ny verden

På sitt nye album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden. Men hun avlegger også besøk i andre geografiske verdener, som i «It’s gonna rain», tydelig inspirert av Afrika. «Nergaard har vært på en reise, og det nye uttrykket kler henne enormt godt. Fornyende, men likevel med den myke, rolige stemmen», het det i Hamar Arbeiderblads anmeldelse av plata.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke