20. aug
Folkefest: De store konsertene selger, men det er fremdeles knyttet stor spenning til billettsalget til de mindre arrangementene.foto: Trond Lillebo
 
Håper å trekke 15.000 til folkefest
Kaizers Orchestra og Elvis Costello trekker publikum, men få dager før Festspillene i Elverum starter, er arrangørene fremdeles spente på billettsalget.

Publisert: 30.jul.2013 17:08
Oppdatert: -

- Vi har ligget på rundt totalt 15.000 besøkende i løpet av de siste årene, og vi har forhåpninger om å ende opp med like mange publikummere også i år, sier daglig leder Ørnulf Ring.

Feriemodus

Festspillene arrangeres veldig tett på fellesferien, og festivalsjefen har ved tidligere år erfart at det påvirker forhåndssalget av billetter.
- Folk er som regel i feriemodus helt fram til den siste uka før festivalen begynner, og det er da vi pleier å merke kjøret. Det er tross alt sommer, så vi regner med at folk er opptatt av andre ting enn å kjøpe billetter, sier Ring.

Store navn trekker

Arrangørene har ikke full oversikt over antall billetter som er solgt så langt, men forteller at de store artistene har solgt omtrent som forventet.
- De konsertene vi har størst forventninger til at skal gå bra, er vi fornøyde med, men det skal arrangeres veldig mange konserter i løpet av festivalen. Salget har for så vidt gått som forventet i forhold til tidligere år, men utsolgt er vi selvsagt ikke, sier Ørnulf Ring. I år er det Elvis Costello og Kaizers Orchestra som står øverst på festivalplakaten. Costello & The Imposters spiller i Terningen Arena 4. august og Kaizers Orchestra kommer til Prestøya fredag 2. august.
- Vi har hatt 3.500 tilskuere på Prestøya før, og det er på det nivået vi håper på å ligge også i år. Det er plass til mange flere, men vi har satt 3.500 som tak i forhold til sikkerheten, sier han. I Terningen Arena er publikumskapasiteten litt lavere.
- I forhold til konserten med Elvis Costello, har billettsalget gått veldig bra. Vi har merket stor interesse også i forkant av den konserten, men det er en god del færre billetter til salgs i Terningen Arena.
Karpe Diem står oppført som festivalens tredje store artistnavn. De spiller på rådhusplassen 9. august, og til den konserten er det gratis inngang.
- Tradisjonelt sett pleier det å være veldig mye liv i byen den dagen, og selv om det er vanskelig å holde tellinga på hvor mange som tar turen kan vi regne med at det kommer rundt 3.500 også til den konserten, sier Ørnulf Ring.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke