18. aug
FESTIVALSJEFEN: Ola Andersen er sjef for sommerens eneste festival i Strandgateparken. Torsdag åpner årets utgave av Hamar Ølfestival.Foto: Jens E. Jensrud
 
Håper på 10.000 og publikumsrekord
Hvis det ikke blir regn, regner ølfestivalsjefen Ola Andersen på ny publikumsrekord på årets festival.

Publisert: 04.jun.2014 11:02
Oppdatert: 04.jun.2014 11:13

I fjor var 9.000 mennesker innom Hamar Ølfestival i løpet av tre dager.

- Det skal mye til å slå en slik rekord. Men vi håper på 10.000 likevel, sier Ola Andersen.

- Torsdagskvelden vil være avgjørende for at det skal kunne skje, sier han.

I fjor var Trond Nagell Dahl hovedartist på torsdagskvelden, og var med på å trekke 1.500 publikummere. I år er det Ole Ivars som spiller i Strandgateparken på torsdagskvelden, og målet er enda flere enn i fjor.

Alene i Parken

Hamars Culturelle Ølvenner ble stiftet i 1994, og årets festival er den 11. i rekken. Jubileet feires blant annet med det gamle Hamar-bandet Knockabout, som på sin side feirer 50-årsjubileum. Så det er nok av grunner til å feire.

- Dessuten, sier Ola Andersen, - er dette den eneste festivalen i Strandgateparken i år, etter at Hamar Music Festival har flyttet konsertene til Gregers.

- Været har så alltid noe å si, konstaterer Andersen.

Mer av det meste

Tallenes tale for årets ølfestival forteller at det i år blir 80 slags øl å velge mellom, det er 25 mer enn i fjor. Det avspeiler også at interessen for øl er i kraftig vekst, og at stadig flere vil prøve mer. Årets «ølforum», som er den ølfaglige avdelingen, blir da også dobbelt så stort som i fjor.

På festivalområdet settes det ut 250 langbordbord. Det er plass til åtte pr. bord, men det blir gjerne ti. Det innebærer rundt 2500 sitteplasser. Til sammen er det i år bestilt 11.500 liter øl. Dersom de selger det meste, og får inn 10.000 mennesker, betyr det at det i snitt blir solgt rundt en liter øl pr. person, eller to-tre enheter, som Ola Andersen sier.

- Fredag og lørdag er jo de store dagene våre. I fjor omsatte vi for 72.000 kroner pr. time i snitt disse to dagene. Men det gikk jo ikke så mye på formiddagene. Så det sier litt om trøkket på kveldene.

Artistene

Ole Ivars på torsdagskvelden topper årets artistprogram. Samme kveld spiller Hamar-veteranbandet Knockabout.

Fredag er det Radiofjes, Schneidelbrunnen Tiroler Hofkapelle og Ramp Duo som spiller.

Lørdag deltar Explotion, Postens dramatiske Selskab, Løten Storband, Peau de Pêche og Hamar damekorps.

Festivalen har 23 års aldersgrense etter kl. 20.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke