21. aug
Festivalsjef: Rune Myhren mener at årets program er godt nok til å matche rekordåret 2015. Da var hele 9.300 betalende innfor festivalportene.
 
Håper på 9.000 tilskuere
– Årets program er bra nok til at vi kan tangere rekordbesøket i 2015, men vi er helt avhengige av at folk møter opp, sier festivalsjef Rune Myhren i forkant av årets Tømmerstock.

Publisert: 21.jun.2017 12:19
Oppdatert: 21.jun.2017 15:26

De siste dagene har bydd på dystre værmeldinger i forkant av helgas arrangement i Brumunddal, men festivalsjef Rune Myhren forblir optimistisk.

– Det ser bedre og bedre ut for hver dag som går. Vi får håpe at været blåser bort slik som det har gjort et par ganger tidligere, smiler han. Myhren oppfordrer samtidig med følgende oppfordring til nølende brumunddøler:

– Det er viktig for oss at folk nå bestemmer seg for å dra på festival i stedet for å se på værmeldinga. Vi har lagt mye på blokka i år og vi er helt avhengige av at folk kommer.

Trenger 7.000 besøkende

Årets festival har en driftskostnad på rundt 4.6 millioner kroner. Det er en markant økning sammenlignet med fjorårets budsjett på rundt 3.5 millioner kroner.

– Hvis vi skal få det spillerommet vi trenger til å jobbe videre med utviklingen av festivalen framover må vi nok tippe 7.000 besøkende, men med dette programmet burde det ikke være noe i veien for at vi trekker over 9.000 publikummere, sier Myhren. Festivalsjefen opplyser samtidig at de har fått tillatelse av politiet til å slippe inn 5.500 folk på festivalområdet.

vellykkede justeringer

Arrangørene har gjort en rekke justeringer i forkant av årets festival. Torgscenen er tilbake, men det blir også en rekke konserter i på Tømmerstock Kulturscene i Nygata.

– Tidligere har vi fått litt pepper for manglende kvinner og feil artister i programmet, men i år har vi ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Nå jeg føler jeg at vi har strammet opp festivalen, og at vi samtidig har vendt tilbake til formatet som var en stor suksess i 2015, sier festivalsjefen, som er spent i forkant av helgas festival.

– Nå har vi har riktig nok solgt nesten 2.200 festivalpass på forhånd, og det er flere enn det var i rekordåret 2015, men vi er helt avhengige av trykk på plassen slik at det blir festival også i framtida.

– Vi har solgt veldig mange billetter til folk som er bosatt utenfor vår egen region, men for meg virker det som at lokalbefolkningen ikke har våknet helt ennå, sier Myhren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke