23. aug
 
Hårete metal-fest
Wyruz og Adsecula sørger for metal-fest under kulturhusets Klubb Nor-arrangement.

0
Publisert: 02.sep.2016 06:34
Oppdatert: 02.sep.2016 09:41

– Dette var veldig, veldig kult. Wyruz leverte et fantastisk show, mener Mari Holen og Zara Bates.

Den fornøyde duoen var blant de rundt 100 publikummerne som fant vegen til torsdagens Klubb Nor-arrangement i Klubbscene Rolf Jacobsen.

Fri aldersgrense

Klubb Nor er et fast arrangement i regi av Hamar kulturhus som fokuserer på lokale band og artister.

Torsdag var scenen klargjort for headbanging og metal, og det var karene i Adsecula som åpnet konsertkvelden.

– Jeg har vært på de aller fleste Klubb Nor-arrangementene, og for meg er dette helt topp, sier Christoffer Wildhagen (17).

Han var på plass sammen med vennegjengen for å innkassere ukens dose med metal.

– Vi er her først og fremst på grunn av musikken, men vi er også på plass for å støtte gjengen i Adsecula. Jeg har gått på skole med et par av gutta, og de leverte virkelig i kveld, sier Wildhagen. Den metal-sultne gjengen forteller at de setter stor pris på kulturhusets Klubb Nor-ordning.

– Det finnes ikke mange lignende tilbud med fri aldersgrense, sier Tuva Lothe Berg (18).

Adsecula sørget for god stemning i klubbsalen, og etter en håndfull låter og et par avrevne gitarstrenger sto karene i Wyruz klare for å ta over showet. Thrash-metal-bandet fra Hamar er kjent for å et band som virkelig tar i et tak på scenen, og mange var på plass for å ta del i bandets herjinger.

– Dette var helt rått. Jeg har ikke hørt Wyruz live før i kveld, og det er alltid moro å høre nye band, sier Lothe Berg.

Gjengen i Wyruz har tidligere slått fast at de først og fremst er et live-band, og torsdag lot de publikum gjennomgå med full fyring på alle sylindre.

Reprise på lørdag

Både Wyruz og Adsecula er aktuelle med ferske albumutgivelser. Wyruz har allerede startet salget av andrealbumet «Judge and Jury», og Adsecula har nylig gitt ut debutalbumet «Talking Heads». For Wyruz fortsetter dessuten festen utover helgen. Lørdag kveld inviterer de nemlig til plateslippkonsert på Gregers, og det hardtslående bandet har allerede varslet de har store planer for den kommende konserten.

– Det blir Wyruz på steroider, sier bassist Atle J. Sjørengen.

 
Adsecula: F.v. Tobias Lyseggen (trommer), Torgrim Elvsveen, Henrik Langgård og Jostein Risto.
Wyruz: F.v. Kim Nybakken, Kenneth Skårholen, Vegar Larsen og Atle Johannessen Sjørengen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke