24. aug
LEGENDE: Joey Tempest er en legende i Europe.
 
Hårete rock i Dala
Jeg gikk på gymnaset i Brumunddal og hadde heavy pannelugg da Europe debuterte i 1983 med albumet «Europe». Plateselskapene hadde avfeid gutta med argumenter som «for langt hår og altfor mye gitarer».

Publisert: 21.jun.2017 06:46
Oppdatert: 21.jun.2017 07:07

Men Joey Tempest og gjengen lot seg ikke knekke, vant en rockbandkonkurranse og sikret seg platekontrakt. Resten er musikkhistorie og millioner av solgte skiver de neste tiårene. Det tok av med tredjealbumet «The Final Countdown» på amerikanske Epic Records (nå Sony).

Hockeysveis, skinnjakker og hardrock med stadionvennlige refrenger har siden 80-tallet vært ganske så trendy i Brumunddal. Ja, det er fortsatt mange som sverger til det. Derfor blir det smekkfullt på asfalten foran hovedscenen når Europe og TNT topper Tømmerstock i Brumunddal fredag kveld.

Det er 30 år siden TNT med totningen Ronni Le Tekrø på gitar ga ut plata «Tell No Tales». Med melodiøs hardrock erobret TNT både Japan og USA foruten om mange europeiske land. Fansen kan se fram til ei ny plate i 2017.

Festivalpublikumet i Brumunddal kan glede seg over at vokalist Tony Harnell er tilbake på scenen med sine venner Diesel Dahl, Ove Husemoen, Roger Gilton og nevnte Tekrø. Det blir kaskader av gitarriff, feite soloer og grensesprengende vokal.

Mens fredagen blir i hardrockens tegn blir lørdagens festivalprogram mer familievennlig. Med Admiral P og Kurt Nilsen på hovedscenen har Tømmerstock sikret seg folkelige og populære artister.

Det er verdt å nevne at bandkonkurransen Ubarket gir lokale musikere en anledning til å skinne foran et forhåpentlig stort publikum på torgscenen lørdag formiddag. Husk at det var på denne måten forbildene i Europe slo gjennom og fikk platekontrakt.

Tømmerstock gir seg i kast med sin fjerde festival i Brumunddal. Hvem hadde trodd at festivalen skulle bli en slik suksess? I hvert fall ikke festivalsjef Rune Myhren som i HA for fem år siden forsiktig håpet på 4-5.000 publikummere. Festivalen har vært oppe og snust på 10.000. Sprenges nye grenser denne helga?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke