19. aug
 
Hakeslipp på plateslipp
Etter flotte dager med lansering av debut-LP var det Trond Svendsen selv som fikk hakeslipp – under eget plateslipp – fredag kveld. Han fikk nemlig besøk langvegsfra.

Publisert: 12.mai.2017 23:56
Oppdatert: 13.mai.2017 00:03

– Morten kjørte tur-retur Trondheim-Hamar på et døgn for å få med seg slippkonserten fredag!

Det sa Trond Svendsen (42) fra Ringsaker til HA foran fredagens slippkonsert i Hamar kulturhus.

Drøyt 130 personer møtte opp på slippkonserten. Morten Kjærvik hadde reist lengst.

Springsteen-venner

– Disse gutta er hel ved. Derfor tok jeg selvsagt turen.

Det sa Morten Kjærvik (45) til HA under konserten fredag kveld.

Han var ikke i tvil om at kameratens lansering av plata Palomino Motel – som Svendsen har lagd sammen med bandet Tuxedo – var verdt en Hamar-tur:

– Jeg ble kjent med Trond for 20 år siden. Vi har felles interesse for Bruce Springsteen. I tillegg til at jeg kjenner Trond og Lars Linkas, så visste jeg at dette ville bli bra. Trond og bandet har levert en knakende god plate, sa han.

– Jeg er mektig imponert over min gamle venn. Natt til lørdag kjørte han tilbake til Trondheim – bare avbrutt av litt søvn i bilen, sa Svendsen som fikk hakeslipp.

Under konserten tilegnet han låt nummer to til Kjærvik.

GODT MOTTATT

Helt fra de første akkordene var publikum godt med. Mange hadde tydeligvis gjort seg kjent med Svendsens musikk fra før av.

Alle låter, tekst og musikk er skrevet av Trond Svendsen selv. Musikken kalles «Americana» og har elementer fra både country og annen amerikansk musikk.

Bandet består av Lars Linkas, Vidar Tyriberget, Tommy Kristiansen og Lars Viken.

Sammen med Svendsen startet de lanseringsdagen med konsert på Gravdahl bokhandel. Der koste om lag 30 mennesker seg med roligere låter fra plata til frokost.

Fredag kveld var det et mer rocket preg – noe som så ut til å glede publikumet, der snittalderen lå på pluss/minus 40/50 år.

Surrealistisk uke

Svendsen oppsummerer slik:

– Torsdag og fredag var surrealistisk. Det har vært god stemning og gode omtaler – både fra Tom Skjeklesæther i HA og flere tunge musikksteder, sier Svendsen smilende og legger til:

– Og det å fylle klubbscenen i kulturhuset for en uetablert artist er stort. Stemningen var god, tør jeg si. Jeg er veldig godt fornøyd!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke