25. aug
Hall of Fame: Aase Nordmo Løvbergs datter Torunn presenterte utstillingen, her sammen med Flagstad-museets Ragnhild Nyhus og ordfører Morten Aspeli.Foto: Geir Vestad
 
Hall of Fame innviet
- En stor dag i musikkliv, sa Bjørn Simensen, da Flagstad-museets Hall of Fame for norske operasangere mandag ble innviet, med Aase Nordmo Løvberg som første stjerne på plass.

Publisert: 11.jun.2013 06:50
Oppdatert: -

- Dette kommer til å bety mye for Hamar som musikkby, konstaterte Simensen, som er Flagstad-festivalens kunstneriske leder. Og åpningen av Hall of Fame var første innslag på årets festival.
- Dette er første skritt til å få et norsk operamuseum i Hamar, supplerte ordfører Morten Aspeli.
For det var tid for festtaler, selv om det i utgangspunktet er et ganske lite rom som er tatt i bruk i Flagstad-museet. Det er det tidligere kontoret i andre etasje som nå i sin helhet er viet operastjernen Aase Nordmo Løvberg. Det ble åpnet på samme dag som hun ville ha fylt 90 år. Og selv om rommet ikke er så stort, er det likevel blitt utrolig rikholdig.

Utvides

Planen er at samlingen Hall of Fame skal utvides med minst én operasanger hvert år. Og med den bredden som utstillingen om Aase Nordmo Løvberg viser, er det allerede nå klart at dette blir et plasskrevende tillegg til Flagstad-museet.
Ragnhild Nyhus har da også signalisert at hun ser for at huset nærmest Grønnegata som museet etter hvert skal ta over, vil egne seg for dette.

Personlig

En spesiell dag var det også for Aase Nordmo Løvbergs datters Torunn, som har bidratt sterkt til utstillingen.
- For meg er dette veldig sterkt, veldig rart og veldig riktig, sa hun.
Noen stor forsamling var for øvrig ikke invitert til åpningen mandag. For er tross alt ikke plass til så mange på en gang i Hamars Hall of Fame. Men snoren er klippet, og første stjerne er på plass.
- Det er godt å se at hennes liv og karriere er ivaretatt på denne måten, sa Torunn Løvberg.
- Og det kjennes helt riktig at det er hos Kirsten Flagstad at denne samlingen har fått hus.
Aase Nordmo Løvberg (1923 - 2013) hadde morsslekt fra Ringsaker og farsslekt fra Tynset. Fra 1952 til 1970 var hun stort sett bosatt i Stockholm. Hun var professor ved Norges musikkhøgskole i perioden 1973-90 og var sjef ved Den Norske Opera 1978-81.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke