24. aug
Harlem Gospel Choir: Ni korister, en på kayboard og en på trommer, laget toppstemning i Flagstadsalen. Her hadde man neppe trengt stolene, og publikum sto mestparten av tiden.
 
Halleluja for en kveld!
Det er ikke ofte det skjer. Men med Harlem Gospel Choir var det ingen veg utenom: hele Flagstadsalen sto og danset seg klappende gjennom en hel konsert.

Publisert: 05.des.2017 21:58
Oppdatert: 05.des.2017 22:02

Her var det full trøkk fra første tone, og med «Celebrate The King» var det mye mer enn Gud og Jesus som ble feiret. Det ble en hyllest til livet, til friheten og ikke minst til glade, groovy rytmer.

Og det var kun én regel: det var ikke lov å være stille, og publikumet var ikke vanskelig å be om nettopp det. Det ble en gedigen fest, selv om den godt kunne ha vart dobbelt så lenge. Men kanskje var det likevel best å gi seg når leken var god? I nesten halvannen time holdt koret det gående, og etterlot et energisk og meget glad publikum.

Det startet med utadvendt gospel, hvor en og en fra det nimannskoret sang solo på hver sin sang, mens resten koret på kjent vis, akkompagnert av synkroniserte kule dansetrinn, mens de dro på tonene og linjene. Og alltid med et stort smil, og et: -Put your hands together! utrop.

Best på gospel

Etter «Souled out» ble det en litt roligere avdeling med ballader, som startet med Beyonces «Halo». Det var faktisk den eneste sangen som ikke fungerte optimalt, fordi vokalen ble alt for skarp. Men både «Listen», og «I was here» ble presentert med de store stemmene, før det gikk over igjen i en skikkelig groovy gospelavdeling.

Det var nok her koret fungerte aller best. De behersker sjangeren helt ut i tærne. «I’ll take you there» gikk flytende over i «Bless the lord», og igjen måtte publikum reise seg, klappe og synge med på noen av strofene. Det ble rene hallelujastemningen!

amazing jul

Litt jul måtte selvsagt til. «We wish you a Merry Christmas» var ingen høydepunkt. Her burde koret har gjort mye mer ut av sangen, mens det kun ble en liten rytmeendring.

Etter en strålende «Have yourself a merry Christmas» måtte solisten vente på neste, og det var kult å oppleve en liten, ikke planlagt improvisasjon på «Jingle Bells». De har det jo i seg!

«Amazing Grace» viste til fulle hva koret klarer, særlig i andre avdeling hvor alle kom dansende inn og laget en slags slow rock improvisasjon. Versjonen lot ingen uberørt, det var så innlevd og hjertelig. «Happy days» ble dratt ut i lengden, og publikum ble utfordret i en aldri så liten sangduell. Med «Freedom», en skikkelig uptempo gospellåt, avsluttet koret på topp. For en herlig kveld!

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke