23. aug
 
Halloween - send oss dine bilder
Skal du skremme noen i kveld? Send oss bilder!

Publisert: 31.okt.2014 08:20
Oppdatert: 31.okt.2014 10:46

I kveld skjer det. Da er det Halloween.

Hundrevis av unger kler seg ut, og går ut å skremme noen, eller kanskje bare ha det hyggelig. Bli i hvert fall ikke overrasket om det kommer noen med skumle masker på seg, ringer på døra og ber om godterier.

Ikke alle kommer til å gå gatelangs for i parkeringshuset på Maxi i Hamar er det HalloVenn party fra klokka 18. Samtidig er det Halloween-party for alle barn i alle aldre på Domkirkeodden i Hamar. På Ådalsbruk blir det Halloweenfest i gymsalen på skolen. Her oppfordres alle til å ta med seg godterier til et felles bord.

HAFOTO: Send oss bilder eller video av deg i Halloween-kostyme! Send HAFoto til 1963 eller på tips@h-a.no. 

Skumle barn må synes

Små og store mørkkledde monstre kommer til å gå fra hus til hus i morgen under Halloween. Mørke kostymer gjør barna ekstra vanskelig å få øye på. 

– En hyggelig kveld kan fort bli både bilistens og ditt verste mareritt. Husk refleks både på store og små før Halloween-kvelden kan starte, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.
I morgen er det Halloween og mange tusen barn skal på godtejakt fra hus til hus i høstmørket. En refleks kan utgjøre hele forskjellen på om en bilfører ser dem eller ikke. NAF oppfordrer de voksne til å ta ansvar for at barna kommer seg trafikksikkert frem på Halloween-kvelden.

– Det er fort gjort å glemme refleksen når man skal ut, men refleks er livsviktig. Selv om refleks gjør det mindre skummelt å gå i høstmørket, blir ikke barna mindre skumle. Det er også en god idé at Halloween-barna har med seg lykter når de går, sier Sagedal.

En bilist som kjører med nærlys i 50-sonen, har bare to sekunder på å avverge en ulykke når sjåføren oppdager en fotgjenger uten refleks. Med refleks ville sjåføren oppdaget den gående på 150 meters avstand og hatt 10 sekunder til rådighet.

– Mange barn blir nok litt ekstra gira der de går for å jakte på godteri. Da er det viktig at vi voksne tar kontroll over situasjonen, sier Sagedal. Det er like viktig med refleks der det er gatelys. Flere tror at gatelysene gjør at man er synlig. Faktum er at de fleste påkjørsler av gående skjer i byer med gatebelysning. 

Forbyr masker 

Myndighetene i Beijing frykter uro i forbindelse med APEC-toppmøtet i november og advarer innbyggerne om at de kan bli arrestert dersom de bruker Halloween-kostymer.

Å bruke et uvanlig kostyme eller skummel sminke på byens undergrunnsbane kan skape panikk, melder Beijing News.

– Politiet ber om at folk ikke bruker rare antrekk i undergrunnsstasjoner eller i togvogner fordi det kan samle folk og skape trøbbel, ifølge nyhetskanalen, som advarer om at politiet kan arrestere de som bryter reglene

Tiltaket kommer i forbindelse med toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) i byen som starter neste uke. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke