20. aug
 
Halvannet døgn uten søvn
The Gathering er i full gang, og under dag to av årets arrangement var det mange fremdeles ikke har sovet et eneste minutt.

Publisert: 02.apr.2015 15:40
Oppdatert: 02.apr.2015 15:49

- Min personlige rekord er 48 timer, men jeg satser på at den rekorden ryker i løpet av det nærmeste døgnet, sier Sebastian Okstveit (17). Han og vennegjengen er på plass på The Gathering for aller første gang, og hele gjengen er i hundre etter et døgn i Vikingskipet.

- Det er jo så utrolig morsomt her, og det skjer noe hele tiden. Vi vil jo ikke gå glipp av noe ettersom dette er vårt første år, og da blir det sånn at mann vil sove minst mulig i løpet av disse dagene, smiler Dina Gundersen (17). Hun forteller samtidig at resepten for å holde seg er store mengder energidrikk, spaserturer og dataspill. 

Arrangørene har ordnet et eget telt til overnatting utenfor Vikingskipet, men de aller fleste velger å finne seg soveplass på tribunen. 

- Jeg sov i natt, men det var ikke lange stunden. Det er ikke så lett å sovne når det skjer noe absolutt hele tiden, sier Gundersen. Kompisgjengen forteller at mesteparten av tiden går med på å dataspill, og at favorittspillet er "League of Legends".

- Det har blitt noen timer med spilling, og med dette spillet for vi mulighet til å spille sammen på lag, sier Thorbjørn Magnussen (17).

Dagstur

Vikingskipet er full av aktiviteter også for dem som kun er på besøk, og familien Kirkeby var blant mange som har valgt light-versjonen av The Gathering. Mathias (16) og Vegar (13) var på plass sammen med far Espen Kirkeby. De lot datamaskinen være igjen hjemme, og bestemte seg heller for å ta en dagstur.

- Dette var dødskult. Du må prøve, pappa, fastslår Vegar Kirkeby etter å ha testet ut virtual reality-briller for aller første gang. 

- Det er veldig mye kult å oppleve her selv om vi ikke har med datamaskinen. Jeg har sett flere som har tatt med seg digre hyller med store høytalere og lyskastere, også er det mange som går med rare kostymer, sier storebror Mathias. Begge brødrene var allikevel klare på at virtual reality-brillene er de kuleste de har opplevd så langt.

Se flere bilder fra The Gathering øverst i saken.

 
PÅSKEFERIE: Vikingskipet fungerer som en gigantisk lekeplass for de 5200 deltagerne i årets TG.
FOTO: KRISTIAN EINANG
SOVEPLASS: Arrangørene har satt opp et eget telt til overnatting utenfor Vikingskipet, men de aller fleste velger å finne seg soveplass på tribunene.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke