17. aug
FOTO: Regency Enterprises
 
Halvhjerta enkeran-action
«Widows» er en langsom actionfilm uten noe på hjertet.

Publisert: 15.nov.2018 06:44
Oppdatert: 16.nov.2018 13:10

Tre-fire kvinner blir enker med livsfarlig gjeld, da mennene deres blir drept under et ran. «Widows» er full av slu politikere, store planer og penger.

Filmen er regissert av Steve McQueen, og er en ganske typisk actionfilm. Den tjener ikke til annet enn underholdning, hvis man synes krim og action er gøy. «Widows» er den type film som gjør at du alltid er på vakt, og føler at noen brutalt skal bli skutt i hodet hvert sekund. Det viser seg å være en bekymring det er både grunnlag for, og ikke. Filmen er ganske voldelig, men har også lengre planleggings-perioder der det skjer lite, uten at det er noen oppsiktsvekkende replikker eller scener som gjør langsomheten verdifull. Filmen bruker noen ganger unødvendig lang tid på å fortelle, og er også sløv når det gjelder motiver.

Den livsfarlige gjelden er et motiv fra starten, men når filmen får sitt vendepunkt, eksponeres man for en ny, sjokkerende sannhet. Denne er dårlig motivert, og virker kastet inn i gryta som et halvhjerta forsøk på å krydre den nokså alminnelige hverdagskosten en slik krim – og actionfilm er.

Med den langtekkelige handlingen, og de halvhjerta motivene, er ikke «Widows» et scoop. Filmen greier ikke annet enn å plaffe og sprenge litt. Den har spennende partier, men er verken underfundig, morsom, nytenkende, spesiell, eller særlig bra laget -men den overrasker deg i alle fall!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke