25. aug
BEGEISTRING: Hamar formannskap fikk se den nye modellen av Stortorget onsdag, og politikerne lot seg begeistre. Fra venstre: Erna Bragadottir, Tor Inge Martinsen, Christel Meyer, Jose Vallej, Einar Busterud og Belinda Tato.
 
Halvparten av Brumunddals gågate
2.900 kroner kan arkitektene bruke per kvadratmeter på Stortorget. Det er halvparten av prisen på gågata i Brumunddal.

Publisert: 09.sep.2011 13:21
Oppdatert: -
2.900 kroner kan arkitektene bruke per kvadratmeter på Stortorget. Det er halvparten av prisen på gågata i Brumunddal.
For å vise hvor knapt budsjettet for Stortorget er, har arkitektene sammenlignet med lignende prosjekter i distriktet vårt. 25 millioner kroner gir en kvadratmeterpris på 2.900 kroner på det nye Stortorget. Opprusting av gågata i Brumunddal kostet 5.700 kroner per kvadratmeter. Pengene gikk til nytt dekke i granitt, soner med snøsmeltingsanlegg, og enkel møblering. Triangelplatået i Hamars gågate, som rustes opp i disse dager, har en kvadratmeterpris på 3.900 kroner. Her blir det også nytt dekke i granitt, i tillegg til fire trær og noen benker. Det eneste prosjektet som ligger lavere enn Stortorget i kvadratmeterpris, er Høgskoletorget, Campus Hamar, som kostet 1.900 kroner per kvadratmeter. Her ble det ikke benyttet naturstein, men betongheller.
- Stortorget er enormt, med sine 8.600 kvadratmeter, og vi er nødt til å bruke mye penger på det som er under bakken. Da lurer dere sikkert på hva disse spanske arkitektene har brukt pengene på, sier Belinda Tato i Ecosistema Urbano.
Politikerne i Hamar formannskap må nå avgjøre ambisjonsnivået for Stortorget. På formannskapets møte 14. september skal politikerne drøfte hva slags kvalitet og innhold de vil ha, og eventuelt øke de økonomiske rammene til de spanske arkitektene.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke