18. aug
Solheimkoret: Under ledelse av dirigent Inger Pernille Stramrud feiret sine første 50 år som kor i teatersalen i Brumunddal lørdag kveld.
 
Halvveis til hundre med stort jubileum
Et 50-års jubileum er noe å feire. Solheimkoret demonstrerte nøyaktig hvordan foran en fullsatt teatersal lørdag.

Publisert: 03.mar.2018 20:41
Oppdatert: 03.mar.2018 20:43

Med et program stappfullt av god musikk og morsomme overraskelser så det ut til at publikum moret seg under Solheimkorets 50-årsjubileum i Teatersalen i Brumunddal. Koret har siden oppstarten i 1968 vært på en lang og innholdsrik reise igjennom alt fra lokale oppsetninger til reiser til utlandet med korkonkurranser. Lørdagens jubileumskonsert hadde vært utsolgt i omtrent to uker, og ifølge Trond Fredriksen, som selv synger i koret, gjør en utsolgt konsert noe med koret.

-At konserten er utsolgt gjør at vi skjerper oss et lite ekstra hakk. Det fører også til at vi kanskje er litt mere nervøse før vi går på scenen. Vi vil ikke skuffe noen. At det er utsolgt er veldig gledelig, det hadde vært en liten nedtur å synge for halvtom sal, sier han.

-Det er bare å rose de som har jobbet med å promotere konserten. Det er en stor dugnadsånd i dette koret, sier Fredriksen.

feiret med gjester

Solheimkoret var ikke alene om å stå på scenen under jubileet. Med seg hadde de Geirr Lystrup, Anna Sundström Otervik, Dalakopa og Eau De Vill. Sistnevnte innledet sin gjesteopptreden med en vits som fikk publikum til å rett og slett gapskratte av latter. Latteren satt også løst da koret ble hyllet av sine egne med en sang der Lasse Sølvberg sang solo. På denne sangen ble han stående alene framme på scenen sammen med dirigent Inger Pernille Stramrud, Finn Rune Fagerhaug, Johan Ingvar Flaa, Terje Lillevik Skundberg og Oddvar Tessem. De fire siste hadde et humoress i ermet, og skapte bjelleklang på en helt særegen måte.

-Dette kan vi vel si at var bjelleklang på en ny måte? sa konferansier Asle Berteig fra scenen. Han loset publikum trygt igjennom korets første 50 år under første akt i forestillingen. Etter pausen var det tid for gjester, og først ut var Geirr Lystrup og Anna Sundström Otervik. De sang en vakker duett, før koret fikk være med på en sang til. Etter de to hadde gått av scenen var det Eau De ville som tok scenen og underholdt før koret fikk være med på «Fields Of Athenry». Siste gjest på scenen var gammaldansgruppa Dalakopa. De spilte «Hyllest Til Spellemannen», før koret ble med og sang en vakker versjon av «Gloria». Etter endt jubileumskonsert virket det som om både kor og publikummerne var fornøyde, og klare for nye 50 år med Solheimkoret.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke