17. aug
Hamar vant: Kulturhuset og festivalsatsingen fikk ros av juryen. Her er Kringkastingsorkester med solist Lise Davidsen og dirigent Olaf Henzold under innvielse av av Fladstad-salen.
 
Hamar er best på musikk i Norge
Hamar vant kåringen "Norges Musikkommune 2014". Premien er 50.000 kroner som skal brukes på musikalske tiltak.

Publisert: 29.mai.2015 12:17
Oppdatert: 29.mai.2015 12:25

- Hamar kommune har tatt betydelige grep for å legge til rette for musikk- og kulturlivet i kommunen, blant annet gjennom kulturhusprosjektet, gode støtteordninger og profilering av flere musikkfestivaler. Kulturhuset er unikt, med formidlingslokaler, men også store og små egnede bruksrom til en hyggelig pris for det frivillige musikklivet, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Å hedre kommuner som tilrettelegger for både det frivillige og det profesjonelle musikkmiljøet, er fantastisk. Musikk og kultur er en del av det gode liv, enten du er tilskuer eller aktør. De kommuner som gjør det mulig å få gode musikkopplevelser både fra scene og sal, har blikket rettet i riktig retning, sier jurymedlem Hege H. Liadal, Kulturpolitisk talskvinne (A).

Prisen som «Norges musikkommune» deles ut på Norsk musikkråd sitt Musikkting på Hamar 30. mai 2015. Vinnerkommunen vil motta et diplom og 50.000 kroner som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

 
Fakta

Norges musikkommune 2014
Norsk musikkråd ønsker med prisen å berømme musikkvisjoner i kommunene og synliggjøre gode eksempler på hva det er mulig å få til. Stavanger kommune fikk prisen da den ble delt ut for første gang i 2013. Alle kan komme med forslag til gode musikkommuner. Kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke