26. aug
SUKSESS: Sting trakk tusenvis av publikummere til Stortorget i august. Slike konserter bidrar til å heve Hamars status i kultur-Norge. FOTO: Trond Lillebo
 
Hamar er Norges sjette beste kulturkommune
Hamar klatrer fra niende- til sjetteplass over landets best tilrettelagte kulturkommuner. Likevel må vi fortsatt se oss slått av Lillehammer.

Publisert: 02.nov.2016 10:38
Oppdatert: 02.nov.2016 10:43

Hvert år utarbeider Telemarksforsking norsk kulturindeks, hvor de analyserer kulturnivået i Norges 428 kommuner på en rekke områder.

NRK skriver at Hamar siden i fjor har klatret tre plasser på listen. Kommunen er nå på sjetteplass på landsoversikten, bare slått av Røros, Trondheim, Ål, Gloppen og Lillehammer.

De øvrige kommunene på Hedmarken havner på 205. plass (Ringsaker), 212. plass (Stange) og 359. plass (Løten).

Beskrivelsen av kulturtilbudet og -aktiviteten i Norsk kulturindeks tar utgangspunkt i følgende ti kategorier: Kunstnere, kulturarbeidere, museum, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kulturskoler og Den kulturelle skolesekken, sentrale tildelinger og frivillighet.

Kommunene måles ut ifra kvaliteten på kommunens arbeid med kultur, men også hvordan innbyggerne benytter seg av kulturtilbudet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke