25. aug
Her hedres forfatter Wenche-Britt Hagabakken under Oslo Bokfestival i Oslo fredag.
 
Hamar-forfatter hedret med stipend
Wenche-Britt Hagabakken (60) ble tildelt Bokhandlernes forfatterstipend på 60.000 kroner under Oslo Bokfestival fredag.

Publisert: 13.sep.2013 18:23
Oppdatert: -

Hamar-forfatteren har fått mange anerkjennelser for sitt forfatterskap. Men det reale klapp på skulderen hun fikk i form av Bokhandlernes forfatterstipend under bokfestivalen i Oslo i dag, blir kanskje stående som aller gildest.

- En inspirasjon

2012 ble hennes virkelige gjennombruddsår, med romanen «Hula Lou».

- Det er jo profesjonelle lesere av skjønnlitteratur som plukker prisvinnerne, så dette er en inspirasjon, sier forfatteren til h-a.no.

Stipendet ble første gang delt ut i 2007, og er et samarbeid mellom Den norske Forfatterforening og Bokhandlerforeningen. Det er det litterære råd som innstiller forfattere til stipendiene, skriver Bokhandlerforeningen i omtalen av prisen på sine hjemmesider:

«Grunn til forventninger»

«Stipendene skal være blant bransjens beste og samtlige medlemmer av Bokhandlerforeningen bidrar økonomisk. Det er norske forfattere i etableringsfasen som skal nyte godt av pengene. I alt deles det ut tre skjønnlitterære og et barnebokstipend hvert år. Ett av stipendiene kan også tildeles en forfatter det er grunn til å knytte forventninger til i forbindelse med en særskilt utgivelse».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke