18. aug
KLAR: Magnus Kongsmo Karlsen (17) fra Hamar klar for Oslo-Filharmonien. Foto: Henrik Juel Teige, pressekontakt Ung Filharmoni
 
Hamar-gutt spiller med Oslo-Filharmonien
Magnus Kongsmo Karlsen (17) fra Hamar spaserer rett inn i sin egen drøm: å få spille med Oslo-Filharmonien.

Publisert: 27.sep.2018 09:42
Oppdatert: 27.sep.2018 09:41

På kvelden torsdag 27. september er han klar med sin kontrafagott på scenen i et fullsatt Oslo konserthus.  Magnus deltar i talentprosjektet «Ung Filharmoni». Gjennom prøvespill i januar ble 75 talenter plukket ut til å delta i dette prosjektet.

Poenget med prosjektet er å gi unge klassiske musikere muligheten til å spille sammen med profesjonelle på øverste nivå.

De 75 talentene møttes første gang i juni. Etter grundige forberedelser er Magnus og de andre talentene nå klare for å spille sammen med sine forbilder i Oslo Filharmoniske Orkester.

I et intervju med Hamar Arbeiderblad tidlig på sommeren sa Magnus Kongsmo Karlsen at hans mål var å jobbe sammen i et profesjonelt symfoniorkester, aller helst i Oslo-Filharmonien.

Nå får han prøve seg, på den store scenen – side om side med landets ypperste profesjonelle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke