18. aug
 
Hamar på sitt beste!
- Denne summingen gjør meg lykkelig, sa ordføreren, da han sto på torget og lyttet til 1.500 barns glede over å få åpne Stortorget, fredag formiddag.

Publisert: 12.sep.2014 13:10
Oppdatert: 12.sep.2014 13:53

- Jeg blir stolt, jeg blir glad, for dette er lyden av framtida, sa Morten Aspeli, før han gikk på talerstolen og prøvde å komme til orde blant de 1500 lekende hamarsingene. Det var ikke lett, men de brølte høylytt JAAAA, hver gang det virket som han spurte om noe. Om de likte torget og sånn.

Sjøl om det var ungdommen som fikk tjuvstarte torgåpningen torsdag kveld, ble det barna som virkelig yrte torget i gang. De fra null til ti inntok torget fra klokka ti, og storkoste seg i høstsola.

- Barn og unge først, det er visjonen vår i kommuneplanen, og det er vi opptatt av å vise i praksis, der for starter vi helt bevisst med de unge, sa Aspeli.

De unge sa ikke så mye, de var altfor opptatt med å leike og storkose seg på stortorget. Hamar Naturskole hadde regien over hele torget, som dermed ble innviet på det som etter hvert har nedfelt seg som hamarmåten å feire på: Med enkle midler og stor fantasi ble hele torget omskapt til et tivoli det ikke fins makan til, med tømmerslag, kjempesprettert, potetmøllehjul, vannbomber og - ikke minst; den sosiale ringen.

Den har aldri vært så sosial før, som den var fredag formiddag. Den største attraksjonen var fontena. Våkner poden opp full av snørr om et par dager, så spør hva han gjorde på stortorget.

- Desse unga er det bare å vri opp og henge til tørk etter dette, gliste HAs fotograf, etter hvert som den ene etter den andre åpnet stortorget for fulle sluser. PS Dance var også et populært innslag i festen.

Nå er det bare å glede seg til resten. I kveld kommer Bjørn Eidsvåg og festfyrverkeri.

Se også bildeserie og videoglimt fra barnas stortorgåpning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke