21. mai
OL-AKTUELL: Sportskommentator Arve Fuglum, bosatt på Hamar, er aktuell både på TV og i radio under OL. Seks radioprogrammet er laget i samarbeid med Fabelaktiv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Hamar-samarbeid om OL-program
Sportskommentator Arve Fuglum (53) skal kommentere skøyteløpene under vinter-OL på TV, og sammen med Fabelaktiv leverer han radioserien «Gull og granbar».

Publisert: 02.feb.2018 20:48
Oppdatert: 02.feb.2018 20:52

Skøyteløpene i Sør-Korea skal Fuglum, som til daglig er bosatt på Hamar, kommentere på TV Norge og på Eurosport Norge. Radioserien «Gull og granbar» skal sendes på NRK. Det første av seks halvtimes radioprogrammer skal sendes kommende lørdag, 3. februar – og så kommer de fortløpende – framover mot vinterolympiadens start. I tillegg skal programmene legges ut på nrk.no, og til og med skal de sendes om igjen på kveldene under lekene.

Seks titler

Prosjektsjef hos Fabelaktiv, Arild Halvorsen, forteller at det er første gang produksjonsselskapet er med på å produsere radio. Arve Fuglum, erfaren fra både TV og radio, forteller at han i samarbeid med Fabelaktiv la fram to prosjekter for NRK – og at dette, «Gull og granbar», ble kjøpt inn.

De seks programmene har fått følgende titler: «De uovervinnelige» (3. feb.), «Medaljer på ville veger» (4. feb.), «Kvinnenes inntogsmarsj» (5. feb.), «Svensker og andre hardhauser» (6. februar), «Is i rubben» (7. feb.) og «Mens vi venter» (8. feb.)

Arild Halvorsen i Fabelaktiv forteller at to andre sportsspesialister fra Hedmark også bidrar i radioprogrammene: Åge Dalby fra Hamar og Thor Gotaas fra Ringsaker.

Slentrende gjennomgang

Arve Fuglum presenterer programserien slik: 

«Det er en slentrende gjennomgang av hva som har skjedd igjennom historien, med et vell av gamle og halvgamle klipp fra NRKs radioarkiv. Her får du garantert høre historier som er ukjente for de aller fleste, og du får vite ting om vinter-OL som du ikke visste at du hadde lyst å vite mer om. «Gull og granbar» er ingen kronologisk gjennomgang av norsk medaljefangst; noen ganger skjuler det seg en bedre historier bak en åttendeplass enn en gullvinner. Likevel blir det også mange eksempler på gull og heder.»

Og:

«Serien er inndelt i temaer, og hver episode har et gjennomgangstema, én historie som danner grunnlaget for historien rundt akkurat dette valgte temaet.» 

 
Fakta

Vinter-OL 2018

Arrangeres fra 9. til 25. februar 2018 i byen Pyeongchang i Sør-Korea. Den internasjonale olympiske komité tok beslutningen om arrangørsted den 6. juli 2011 på sitt møte i Durban i Sør-Afrika. I finalerunden deltok tre arrangører: Pyeongchang, München i Bayern i Tyskland og Annecy i Frankrike.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.