23. aug
Blues: Øystein Solberg og Roy Arne Engebakken viste de rundt 120 publikummerne på Gregers hvordan man skal behandle en gitar.Foto: Kristian Einang
 
Hamars blueshelter
Hamars bluestilhengere fikk lørdag kveld servert en maratonkonsert fra de evigvarende karene i Peau de Pêche.

Publisert: 25.nov.2012 19:29
Oppdatert: -

- De kan forvente seg alt fra gåsehud til øresus, for vi kommer til å servere et variert program, forteller gitarist Roy Arne Engebakken. Variert og utrolig omfattende må vel være en ganske beskrivende av lørdagens konsert, for Peau de Pêche gikk på scenen på slaget klokka ti, og holdt musikken gående til langt utover natta.

Peau de pêrsk

Av originalbesetningen i Peau de Pêche er det Øystein Solberg på gitar, Trond Frydenlund på bass og Arnfinn Melby på munnspill som er igjen. De begynte å spille sammen i 1996, og dagens besetning kom på plass i 2008. I dag er bandet mer aktive enn noensinne, og i tillegg til hyppige konserter slapp de nylig ut sin nyeste plate «Invisible Man». Peau de Pêche startet som et tradisjonelt bluesband, og etter hvert som musikere har kommet og gått så har bandet utviklet seg i en litt annerledes retning, men bluesen ligger alltid i bunnen.
- Det umulig å plassere Peau de Pêche i noen bås, for den båsen eksisterer ikke, men hvis man skal forklarer hvordan vi spiller så kaller vi det Peau de Pêrsk. Jeg har i alle fall ikke hørt noen som spiller på den måten vi gjør, forklarer bandets vokalist Henning Hansen.

ferskenhud

Peau de Pêche betyr hud av fersken. På 60- og 70-tallet ble det produsert en mengde skinnjakker av Peau de Pêche-skinn, eller falskt skinn, og vokalist Henning Hansen viser at han er korrekt kledd med en ekte peau de pêche-jakke.
- Vi følte at vi måtte ha et bandnavn som sluttet med typisk svensk S, og ettersom Ole Ivars var opptatt falt vi til slutt på Peau de Pêche, forteller gitarist Øystein Solberg.
Lørdagens konsert viste at bluesen sitter dypt inn i ryggmargen på de seks musikerne i bandet, og nivået på musikken er også meget høy. Gode låter spilt av gode musikere slår sjeldent feil, og når de holder musikken gående i over to timer kan man vel trygt si at man får valuta for pengene. På spørsmål om hva vi kan forvente av Peau de Pêche i framtiden er gitarist Øystein Solberg klar.
- For å si det enkelt så har vi ingen planer om å gi oss, svarer han bombastisk.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke