18. aug
Kulturhuset: Dansekonkurransen All-styles Battle er et av innslagene, her fra en tidligere anledning med Ruben Arie Slob og Abir Alyousofi fra PS: Dance.Foto: Lise Skjæråsen
 
Hamars dansefestival
Både kulturhuset og Stortorget skal fylles av dans og dansere når Hamars nye festival Move arrangeres torsdag, fredag og lørdag.

Publisert: 11.apr.2018 06:53
Oppdatert: 11.apr.2018 06:53

Ps: Dance er initiativtaker til festivalen, og gjennomfører den i samarbeid med Hamar kommune, Hamar kulturhus, Teater Innlandet, SIB og Stoppested Verden.

– Sammen skal vi sørge for at Hamar får en skikkelig dansefest, sier prosjektleder Hanna Eikli.

– Her blir det workshops, battle, forestillinger, seminarer, pop-upkunst og mye mer, forteller hun.

– Dette er en festival med stor bredde for både store og små, gamle og unge, noe for alle og enhver. Alt som skjer under festivalen er gratis, med unntak av danseforestillingene «Kaboom» av Subjazz og «En Jubileumsforestilling» med Nasjonalballetten UNG.

– Man deltar på det man ønsker, og trenger ikke festivalpass, opplyser Hanna Eikli.

– Vi gleder oss til å invitere til tre danseglade dager, der det skal yre av liv i Hamar sentrum.

skal vokse

Og går det som de har planlagt og håper, er Move Dansefestival noe som skal få vokse og bli en fast del av Hamars årlige festivalprogram.

– Hamar har mange festivaler, men mangler en dansefestival. Så nå synes vi det er absolutt på tide å gjøre noe med det, sier Hanna Eikli.

– Tenk hvor gøy det ville bli om Hamar blir en skikkelig danseby!

PÅ scenen og Torget

Blant de store satsingene er forestillingen «Kaboom» av Subjazz på Teater Innlandet Scene torsdag kveld. En annen storsatsing er besøket av Nasjonalballetten UNG i Flagstad-salen lørdag kveld.

Hele lørdagen foregår det ulike arrangementer utendørs på Stortorget og inne i kulturhuset. Det blir workshops, foredrag og opptredener.

– Vi håper det skal samle mange, sier Hanna Eikli. – Bare PS: Dance har over 600 påmeldte til aktivitetene på lørdagen.

Blant deltakerne på Stortorget lørdag er Ps: Dance Crew, som er aktuelle på Norske Talenter der de skal delta i semifinalen 20. april. Her opptrer også KingWings Crew, som regnes som et av landets mest anerkjente Beakdance-crew. De gjør også en workshop for barn, blant mange andre innslag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke