22. aug
POPULÆRT: Adam Douglas var et av fjorårets AnJazz-høydepunkter.
FOTO: Henrik Langgård
 
AnJazz har blitt et stadig viktigere treffsted for jazzfolket
De neste dagene skal det syde av jazz i Hamar.

Publisert: 07.mai.2019 07:54
Oppdatert: 07.mai.2019 08:12

Årets AnJazz-festival er den 15. i rekken. Med det er AnJazz Hamars eldste eksisterende musikkfestival. Så det er slett ikke galt å kalle Hamar en jazzby. For jazzen står sentralt i Hamars musikkmiljø.

Det har da også skjedd mye siden den første AnJazz ble arrangert i 2005. I starten var det intimt og lokalt. Siden har festivalen favnet stadig bredere og nådd stadig videre ut. AnJazz er også tradisjonelt først ut av landets jazzfestivaler. Det er her tonen anslås. Og festivalen er blitt et stadig viktigere treffsted for jazzfolket.

LES OGSÅ: Festival spesial: Alt du trenger å vite om AnJazz ’19

Kjærkomment, og helt på sin plass, er det også at AnJazz inviterer folk i den nasjonale jazzeliten som har sin bakgrunn i Hedmark, Til årets utgave kommer blant annet Silje Nergaard og pianisten Espen Berg på konsertbesøk. Lørdag 11. mai kommer de til å fylle Hamar teater.

Tidligere på dagen stiller Silje Nergaard på intervju i Teatersalongen – et av årets nye innslag. For i løpet av de fem festivaldagene blir det intervjuer på ettermiddagene med både Ola Kvernberg, Mathias Eick, Torunn Eriksen og Silje Nergaard.

Årets AnJazz har også rom for et spesielt lokalt innslag. Det er Swingbandet Aldershjemmet som skal spille i Festsalen i Hamar Teater fredag formiddag. Og disse musikerne er virkelig på hjemmebane; de har ifølge programmet holdt et 70-talls Swing Time-konserter, med like mange fulle hus. Det er ikke et år for tidlig at de også debuterer på Hamars jazzfestival.

Så la gå at det er et stykke fra Swingbandet Aldershjemmet til for eksempel Blood Sweat & Tears, som vel er den største enkeltsatsingen på årets AnJazz. Det er ikke småtteri når AnJazz i samarbeid med Hamar kulturhus inviterer de amerikanske musikerne til deres eneste konsert i Norge i vår.

Så hvem blir årets høydepunkt? Blir det nettopp Blood Sweat & Tears? Eller kanskje Emilie Nicolas, som opptrer allerede på onsdagen? Om det da ikke blir Melanie Scholtz Trio? Og hva med Ola Kvernberg? Eller Silje Nergaard og Espen Berg? Uansett er det en festival med uvanlig mye å by på. For det skal syde av jazz i Hamar de neste dagene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke