23. aug
 
Hamars eldste volleyball-lag klare for kinopremiere
De godt voksne damene fra Hamar har trent sammen i 40 år, men aldri spilt en eneste kamp. Det skal de nå gjøre noe med...

Publisert: 19.sep.2013 15:40
Oppdatert: -

Søndag 22. september har dokumentarfilmen Optimistene premiere på Hamar kino.

Dokumentaren handler om et noe uvanlig volleyball-lag fra Hamar som består av damer i aldersgruppen 66 til 98 år.

Til tross for at damene har trent sammen hver mandag i 40 år, har de aldri spilt en ordentlig kamp mot et annet lag.

Utfordret av söta bror
I løpet av filmen får publikum se hvordan det går når de spreke hamardamene blir utfordret av det svenske herrelaget "Krutgubbarna", som består av en gjeng godt voksne menn.

Blant spillerne fra Hamar finner vi blant andre Goro Wergeland (98), som med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla Converse-sko er selve dronningen på laget.

Filmen følger Wergeland, Lillemor Berthelsen (88), Birgit Myklebust (69) og de andre lagvenninnene på og utenfor banen under forberedelsene til den store kampen.

Ingenting overlates til tilfeldighetene, og jentene har naturligvis utarbeidet en solid kampstrategi bestående av latter, samhold, hekleblomster og kanskje noen kjekke, svenske gentlemen.

300 meter lang rød løper
I forbindelse med premieren i Hamar arrangeres det returlandskamp mellom Optimistene og Krutgubbarna på Hamar Katedralskole.

Samtidig ruller Skofteland film ut en 300 meter lang rød løper mellom Røde Kors-huset i Hamar og Hamar kino.

- Vi oppfordrer alle til å gjøre noe fysisk, for eksempel å ta en gåtur til kinoen, for å markere viktigheten av aktivitet og fellesskap, sier president i Røde Kors Norge, Sven Mollekleiv.

Mollekleiv holder appell ved Røde Kors-huset i Hamar klokken 17.00, før alle som skal på festpremieren går på den røde løperen gjennom Hamar by, sammen med Optimistene, Krutgubbarna og øvrige æresgjester. Filmstart på Hamar kino er klokken 17.30.

- Vi håper jo at andre ildsjeler i lokalsamfunnene plukker opp ballen og lar seg inspirere til å møtes og gjøre noe sammen. For eksempel å gå på kino og se Optimistene, sier Mollekleiv.

Erfaren regissør
Gunhild Westhagen Magnor har stått for manus, regi og foto. Hun har tidligere laget dokumentarfilmene "Et lite stykke Thailand", "Karanba", "Vinger under vann" og "Juletrebonden".

27. september har Optimistene premiere på kinoer over hele resten av landet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke