17. aug
 
Hamars heiteste hotell
Vannhullet Seb's Hotel har ikke frosset igjen. Den brune oasen oser av liv, og kjører konserter hele vinterhalvåret.

Publisert: 21.jan.2012 03:03
Oppdatert: -

Vinterkulden har bitt seg fast i Hamar, men djupt nede i en kjeller i Grønnegata 32 går det fortsatt hett for seg. Hvis man våger seg ned trappa til det mørke og høylytte Seb's Hotel, er det stor sjanse for at man kan oppleve en rekke fremadstormende artister, uansett årstid.

Hamar egne Hard Rock Cafe
Ikke langt unne Mjøsas iskalde bredder serverer eier og bartender Roar Øverli San Miguel i iskalde glass, og blant mylderet av langhårete bargjester brøyter den mest langhårete av dem alle veg fram til scenegolvet med gitaren på slep. Lydnivået er høyt, men stemningen er høyere. Vegger og tak er igjenklistret med plakater fra tidligere bandbesøk, og overalt hvor man vender blikket henger det bilder, T-skjorter og suvenirer som vitner om en travel besøkstid.

Trofast klientell
- Seb's er et helt konge sted, mener Marthe Bø. - Det er kjempebra musikk, og kjempebra service. «Alle skal få» - det er det du blir møtt med i døra når du kommer, sier Marthe.
- Dette er beste plassen i Hamar. Er du fra Hamar, eller kommer du å besøker Hamar, så er Seb's du drar. I hvert fall hvis du er rock 'n roll eller metall, da stikker du hit. Det er på Seb's det skjer, sier Christian Flermoen Sveen, og forteller at han sjelden eller aldri stikker på andre utesteder.
Siri Andreassen har samme oppfatning, og tok turen i kveld for å høre oslobandet Diamondog.
- Jeg er ikke noe veldig stort rock og metallfan, men jeg har hørt Diamondog tidligere og kjøpt skiva deres, forteller Siri, som er strålende fornøyd med det brune utestedet.
- Her er det bare gode folk. Jeg har aldri opplevd en slåsskamp her, og har aldri blitt frastjålet noen ting. Alle kjenner alle, og det er et veldig godt miljø.
TETTPAKKET PROGRAM
Selv om vintermånedene januar-februar-mars ikke er da folk flest stormer til tappekranene, har Seb's Hotel over 14 band på plakaten denne vinteren.
- Man merker jo alltid en nedgang etter desember, men stort sett så er det bra med folk her hele tiden, sier Roar Øverli, som sammen med makkeren Hein Rikar Steen Michaelsen driver det populære utestedet. - Vi kunne kanskje ønsket at det kom litt flere akkurat i dag, men det virker som om folk koser seg. Jeg storkoser meg i hvert fall, gliser Øverli.


 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke