23. aug
 
Ble Hamars største danseband for en kveld
Vang Musikforening tok den helt ut, kontaktet ingen mindre enn Mambo Compañeros og inviterte til en gedigen salsafest i Hamar Kulturhus.

Publisert: 23.sep.2017 21:15
Oppdatert: 24.sep.2017 16:51

Noen ganger må man gi sitt korps en skikkelig utfordring, måtte dirigent Trond Eklund Johansen ha tenkt. Og den fant han, i tropiske salsarytmer, da han traff hamarsing Morten Huuse fra Mambo Compañeros, og planla et samarbeid. Salsabandet var ikke vanskelig å be, og dermed ble det største dansebandet som har spilt i Hamar Kulturhus faktum.

Spilte Sammen og hver for seg

De to må ha funnet fort tonen, for konserten svingte fra første minutt. Da spilte Vang Musikforening faktisk på egen hånd, og fikk til en deilig meksikansk rumba.

Derfra gikk det slag i slag, med både Mambo, Salsa, Chacha og Merengue. At Mambo Compañeros behersker sjangeren er det ingen tvil om, de har holdt på i snart 20 år! Men for korpset var utfordringen desto større, og de fikk god hjelp av gode arrangementer, skrevet av Morten Huuse.

Noen låter var kanskje lettere å få til, slik som «Silencio», en sentimental og rolig Bolero. Korpset fikk til et fløyelsmykt akkompagnement, og særlig klarinett- og obosoloen ble nydelige her.

En ordentlig Utfordring

Men for å kunne vokse som korps trenger man utfordringer. Denne kom med «Danzon nr. 2».

Dette er et variert stykke, som er nokså spennende og fortellende i sin oppbygging, med mange karaktervekslinger. Det skjer mye når det gjelder takt, tempo og dynamikk. Korpset strevde noe, særlig med takten i starten, men Eklund Johansen holdt ut, og de kom seg ganske bra gjennom. Og denne vil uten tvil sette spor, for vanskelighetsnivået var høyt! Flott at de gir seg i kast med slike, det står det respekt av.

trengte Dansegulv

Det eneste som egentlig manglet var et gedigent dansegulv. For Hamar Salsaklubb, som selvfølgelig var til stede, var lett å få med på leken. De fikk akkurat god nok plass foran korpset.

Publikum ble også utfordret, av Luisón Medina Capote, i «Que Los Ninos» og «La Guarapachanga». Her var det bare å reise seg å lære seg de første dansetrinnene. Nesten alle ble med, og det hjalp godt for stemningen. For det skal litt til å få hedmarkingene til å bevege seg fritt, men når rytmene blir uimotståelige, så skjer det!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke