23. aug
BLIR HUN MISS UNIVERSE NORGE?: Mari Ekeløf fra Løten og Hamar stiller i finalen lørdag.
 
Hamarsing klar for finalekamp om missetittel
- Jeg må prøve ikke å snuble, fleiper en lattermild, men fokusert Mari Ekeløf (24) før hun lørdag entrer scenen i den norske Miss Universe-finalen.

Publisert: 25.sep.2013 15:32
Oppdatert: -

I flere måneder har hun arbeidet intenst og hektisk for å promotere seg selv, hjelpe andre og bli klar for å gjøre en best mulig innsats i missekåringen.

Vinneren går videre til internasjonal Miss Universe-finale i Moskva 9. november.

- Det meste av forberedelser er gjort, så nå de siste dagene handler det om å spise sunt, mye frukt og grønt, få nok søvn og øve på «show walk». Jeg håper jeg vinner, for jeg har jobbet hardt for det. Det blir veldig spennende, sier Løten- og Hamar-kvinnen, som tidligere i år ble klar som den første finalisten til Miss Universe Norway.

- Skal vise hvem jeg er

Finaletaktikken har Ekeløf klar, før hun lørdag skal vise seg fram i aftenskjole, bikini og mer avslappede antrekk:

- Jeg må prøve ikke å snuble, sier hun lattermildt på telefon fra hovedstaden, og legger til:

- Det er bra å være litt nervøs, men jeg må huske å smile og forsøke å utstråle den samme energien og personligheten som familie og venner kjenner fra før. Jeg skal vise hvem jeg er - det er det jeg er best til, poengterer hun.

Hamar mot Gjøvik

Ekeløf har i et tidligere intervju med h-a.no lovet at også hjemkommunene Løten og Hamar skal få sole seg litt i glansen med henne dersom hun vinner.

Lokalpatrioten i henne lever, og blant konkurrentene i finalen finner vi en innlandsmotstander i Gjøvik-jenta Ida Myhrvold, som fort kan bli en rival i toppen.

- Det hadde vel vært litt ålreit å slå jenta fra «nabobyen»?

- Selvfølgelig! Nei, da. Det hadde vært morsomt for Hamar, sikkert, ler hun hjertelig.

missekonkurransens hjemmesider kniver de to mjøskvinnene tett blant de mest populære om å være lesernes favoritt. Ekeløf har onsdag ettermiddag 310 stemmer - Myhrvold har 339.

Royal hattemaker som oppdragsgiver

Men Ekeløf er mer opptatt av hjertesaken sin: Special Olympics, som er verdens største idrettsorganisasjon. De jobber for å gi utviklingshemmede tilbud om aktivitets- og idrettsutøvelse.

- For disse menneskene går det mest i ball- og lagidretter. Jeg ønsker at de skal få prøve kampsport, som har spilt en viktig rolle for min egen utvikling. Special Olympics Norge har ingen økonomisk støtte fra staten, og får lite sponsorhjelp. Derfor har jeg jobbet for å skaffe dem midler før, og har et nytt prosjekt på gang som forhåpentligvis bidrar ytterligere. Jeg har lyst til å sette opp en treningsdag for dem, så de får prøve seg i kampsport, forklarer hun.

PS! Blant de mange sponsorene og oppdragsgiverne Ekeløf har skaffet seg, befinner det seg en royal hattemaker. Åse Strand i Oslo lager blant andre kronprinsesse Mette-Marits hodeplagg, og Ekeløf skal være fotomodell for klær og hodepynt i butikken hennes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke