22. aug
HamJam: Fra venstre; Kjell Arne Engen, Sax, Harald Staff, perkusjon, Bjørn Sandnes, gitar, Tom Larson, trombone, Morten Nyhus, trommer, Jan Kola, trompet, Ole Jacob Håkonsen, bass, Erland Dalen, piano, Lage Thune Myrberget, trommer.
 
HamJam og Silje gjenforenes
Etter mer enn 25 år, forenes HamJam under AnJazz.

Publisert: 04.mai.2011 07:39
Oppdatert: -
Etter mer enn 25 år, forenes HamJam under AnJazz.
Dette skjer under gratiskonserten på Østre Torg på lørdag 7. mai.
Men med på konserten er også Silje Nergaard, som startet sin karriere nettopp i HamJam, og Vigdis Fossum Olsen som tok over som vokalist etter Silje.
HamJam startet på Hamar i 1982 som et jazzrockband med låter skrevet av gitaristen Bjørn Sandnes, i tillegg til coverlåter av blant andre Chicago. De som var med fra starten var Tom Larson, trombone, Kjell Arne Engen, saksofon, Jan Kola, trompet, Ole Jacob Håkonsen, bass, Dag Kristoffersen, trommer, Harald Staff, perkusjon, Erland Dalen, keyboard og altså Bjørn Sandnes, gitar.
- HamJam var et folkerikt band som raskt fikk en folkerik tilhengerskare, forteller Erland Dalen.
Etter kort tid kom Lage Thune Myrberget inn på trommer og Silje Nergaard som vokalist. I tillegg til jazzrock ble det nå versjoner av Randy Crawford, Al Jarreau og andre artister.
Siljes spesielle stemme ble raskt lagt merke til og HamJams høydepunkt ble Kalvøya-festivalen i 1983 i selskap med U2 og Joe Cocker. I tillegg var bandet hyppige gjester på jazzscener som Club 7 og Hot House i tillegg til mange oppdrag i Hamar-området. Silje valgte så sin egen karriereveg og Vigdis Fossum Olsen kom inn som vokalist og Morten Nyhus tok over trommespillet. HamJam beveget seg nå mer mot rock.
Nå samles altså gjengen igjen for å gi noen smakebiter i forbindelse med AnJazz. De har ikke spilt sammen siden slutten av 80-tallet og de fleste har gjort seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor forskjellige musikksjangrer.
- Nå gleder de seg til å pusse støv av gamle låter og spille sammen igjen, sier Erland Dalen.
SILJE NERGAARD SKAL ellers delta under AnJazz på lørdagskvelden i Festiviteten, da i selskap kun emd to gitarister, og det ligger an til en atskillig mer stillferdig opplevelse.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke