24. aug
ELSKER LØTEN FK: Mehran Amundsen-Ansari kan ikke få nok av Løten Fotball. Derfor har han tatt på seg omtrent alle roller i klubben. I tillegg er han veldig god til å drive butikk. Endelig rett mann på plass i en fotballklubb?
FOTO: TROND LILLEBO
 
Han kommer aldri til å glemme at han spilte borte mot Redalen
Mehran Amundsen-Ansari er sjelden hjemme før du har sovet et par timer. Han pendler fra Oslo for å drive to butikker på Hedmarken, og tar begrepet ildsjel til et nytt nivå i Løten Fotball.

Publisert: 01.apr.2017 13:35
Oppdatert: 01.apr.2017 13:39

For 29-åringen skulle rett og slett ønske at døgnet hadde flere timer. Han er butikksjef for to Telenor-butikker, og samtidig sportslig leder, ansvarlig for sosiale medier, spiller og sponsor i Løten Fotball. Det er ikke rart kona føler seg oversett innimellom. Og der vi andre ønsker å glemme et besøk på andre sida av Mjøsbrua så fort som mulig, blir Amundsen-Ansari fortsatt våt i øyekroken av å fortelle om en vårkveld på Vardal idrettspark.

– Hva er det som gjør at Løten og Løten FK er verdt å brenne for?

– Hovedgrunnen er at det er der jeg vokste opp og det er der jeg hadde starten på fotballkarrieren. Det er der jeg brukte ungdomstiden min. Det handler rett og slett om å gi noe tilbake til klubben. Jeg ble spurt om jeg ville være med på å bygge opp klubben igjen som sportslig leder. Det er ikke noe man kan si nei til. Klubben fortjener det aller beste. Jeg taper jo penger på dette, er sponsor også, men følte jeg måtte slå til.

– Hvor mye tid bruker du på klubben i uka?

– Det er mange timer, og jeg hadde aldri hatt muligheten til å gjøre det om det ikke hadde vært for min arbeidsgiver. Det er Nordialog Hamar som eier Telenor-butikkene her, og hadde det ikke vært for mine sjefer, så hadde dette aldri gått. De er fotballinteresserte selv, og har begynt å følge med Løten.

– Er det verdt det? Hva får du igjen?

– Det er jo gleden. Det er en glede å se de framskrittene man gjør som en klubb og som et lag. Men det er ikke bare min fortjeneste, det er hele klubben som har vært med på å bygge opp dette.

– Hvor langt nede var egentlig klubben?

– Det var nære på å gå skikkelig galt. 4. divisjonslaget holdt på å rykke ned, og det var dårlig økonomisk.

– Hvilket budsjett har man i år?

– Jeg vet ikke om jeg skal si det, men vi gikk i alle fall med et bra overskudd i fjor.

– Hva er egentlig målet til Løten, hva er realistisk?

– Vi håper og tror vi kan ta et steg opp, og etablere oss i 3. divisjon.

– Ikke høyere enn det?

– Man har en drøm, men per nå … HamKam og Elverum skal være de to største flaggskipene i Hedmark. Kanskje vi kan være der som nummer tre sammen med Brumunddal? Men da tenker vi mange år framover. Men ... fotballen er rund.

– Om vi ser bort fra Løten stadion, hvor finner vi Løtens perle?

– Østroa! Det er der jeg har brukt mesteparten av tiden min, hos noen kompiser. Men jeg må vel også si Rokosjøen.

– Men hvorfor bor du ikke i Løten nå?

– Jeg har også en kone jeg må ta hensyn til, men vi skal flytte hjem en vakker dag. Vi drømmer om å etablere oss i Ottestad, det var der vi møttes for tolv år siden. Hadde det vært bare opp til meg, så hadde vi selvsagt flytta til Løten. Men jeg må også berømme min kone og hele familien, hadde ikke de vært så tålmodige, så hadde ikke dette gått. Jeg kommer hjem sent på natta og går rett i seng.

– Lokalfotballen har begynt å rulle. Hvorfor skal man bruke noen timer på å se dette?

– Det er breddefotballen som er kult. Jeg savner Bondeligaen. Det er i breddefotballen hvor alle rundt laget er frivillige. Det blir et kameratskap som er kjernen i laget. Det er folk som har vokst opp sammen som spiller. Kvaliteten har også blitt bedre.

– Hva er din beste fotballhistorie?

– Vi kommer ikke utenom opplevelsen vi hadde borte mot Redalen i fjor. Vi vant 3–2 på overtid og kvalifiserte oss til NM. Alle vi som er involvert i klubben, klarte ikke å stoppe å gråte av glede. Det sitter i hodet og kommer til å gjøre det i mange år framover. Det var større enn å møte Vålerengen. Gleden og entusiasmen den kvelden kommer jeg aldri til å glemme.

– Dere hadde også Vålerengen i kne i elleve minutter, og dere er videre til 2. kvalikrunde i år, etter å ha slått Trysil 3–1 i første kvalikrunde. Blir det et nytt cupeventyr?

– Det er lov å drømme. Først skal vi ta oss videre mot Toten på onsdag. Så kan det være lov å håpe på et storlag igjen. Hvis ikke tar vi gjerne HamKam.

– Du kan åpenbart også å drive butikk, og ble årets medarbeider på CC Stadion i 2016. Samtidig ble Telenor-butikken du driver der best i Innlandet. Hva er hemmeligheten?

Jeg er et sånt menneske, at når jeg går inn i noe, så gjør jeg det hundre prosent. Gir man alt for kundene, så blir kundene fornøyd. Det er som i fotball, det er ikke bare å møte opp. Jeg må også berømme mine ansatte, hadde ikke klart det uten dem.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke