18. aug
PÅ Konsert: Espen Røhne var mannen som sørget for å booke Elton John til Stortorget i sommer.
 
Slik skaffer han stjernene til Hedmarken
Skjer det en større konsert i Hamar-regionen, er det stor sjanse for at Espen Solheim Røhne i bookingselskapet Venues står bak. Det er han som skaffer stjernene.

Publisert: 21.aug.2017 15:12
Oppdatert: 21.aug.2017 15:30

Han har booket Sting og Elton John til Stortorget, Toto til Tjuvholmen, Brit Floyd til Scandic Scene, Radioresepsjonen i kulturhuset, Melissa Horn og Bjørn Eidsvåg til Kønnband, Backstreet Girls, Greni, Stein Torleif Bjella og Satyricon til Gregers. For å nevne noen.

Nå booker han for de aller fleste areaene i regionen. Skal en lete etter én enkelt årsak til det veldige artist-oppsvinget i Hamar-regionen de siste årene, er det booking-virksomheten til Espen Røhne og Venues.

HJEM til Hamar

Selv har han drevet i musikkbransjen siden 1998. I 2005 startet han sammen med broren sin plateselskapet Indie Recordings, som et sideprosjekt av Indie Distribution. I 2012 flyttet han hjem til Hamar med plateselskapet, og tenkte at han skulle pendle til Oslo. Men han oppdaget snart at det var store muligheter for en booking-agent i Hamar.

– For en del år siden hadde det vært stas for artister å komme til Hamar. Så var det ei stund det skjedde veldig lite, sier han.

– Da vi flyttet hit i 2012, så jeg at det var en åpning her for å gjøre noe. Siden har det gått utrolig bra.

I november 2013 spilte Graveyard i Hamar. Det var det første store bandet han booket til en Hamar-konsert. 190 publikummere var ikke så veldig mange, men det var en start likevel.

trygt å komme

For noen år siden var det å holde konsert i Hamar regnet som en relativt usikker business. Idag regnes det som ganske safe. For folk er blitt veldig flinke til å stille opp, sier Espen Røhne.

– Når et band eller en artist åpner eller avslutter en turné, er det viktig at det er stinn brakke. Nå vet de fleste at Hamar er et trygt sted å komme til. Derfor kan det bli stadig flere åpninger og avslutninger her. Satyricon avslutter for øvrig verdensturnéen sin på Gregers 2. desember i år.

Manowar

– Vi ser også at publikum fra andre deler av landet kommer til Hamar når det skjer noe eksklusivt, sier han.

Et eksempel er konsertene med amerikanske Manowar, som spiller på Scandic Scene 17. november. Dette er eneste stoppested i Norge under bandets «Final Battle World Tour», og sannsynligvis en av bandets siste konserter. 1.500 solgte billetter tyder på stor etterspørsel. Det spesielle er at under 100 av billettene som er solgt, er kjøpt av folk bosatt i Hamar, sier han.

– Men jeg synes det er veldig artig at vi lager store arrangementer i Hamar som tiltrekker folk fra hele landet. Det beriker byen at så mange folk kommer tilreisende.

Konsertkollisjoner

Den senere tida har det vært diskutert om det er for tett mellom konsertene i Hamar-regionen, og hva som eventuelt kan gjøres for å unngå konsertkollisjoner. En grunn til at kollisjoner ikke skjer så ofte, er at Espen Solheim Røhne og Venues booker flere større artister.

– Det gir muligheten til å unngå at konserter i samme sjanger kommer for tett på hverandre, sier han.

– Et mulig krasj hadde vi førstkommende helg, da det er Tingnes sommerfestival med blant andre Postgirobygget på lørdag. Samme dag skulle Feriekolonien ha spilt på Tjuvholmen. Men det lot seg heldigvis flytte til fredag. Så da kan en få meg seg begge deler.

Arrangementskalender

I Brumunddal har Tømmerstock-ledelsen vært inne på at at de må vente til Hamar har bestemt seg for hvilken artist som skal komme på Stortorget, og når det skal skje, før de selv tar sin beslutning. Men må det være slik?

– Det er uansett smart å se an markedet før en bestemmer seg, sier Espen Solheim Røhne.

– Og jeg synes jo de har fått det til skikkelig bra med Tømmerstock. Å trekke 5.000 mennesker i Brumunddal er ganske utrolig.

– Jeg sitter også med en kalender over bookinger, som jeg synes skal være så offentlig som mulig, sier Røhne. – Det er viktig både for artister og publikum at vi samarbeider mest mulig. Da vi fikk sjansen til å få Sting midt under Festspillene, gikk den første telefonen til festspill-ledelsen for å spørre om de ville være med. Vi har også hatt mange datoer da det har vært utelukket å booke, for å unngå å tråkke andre arrangører på tærne.

Noe spesielt

– Jeg snakker jo ukentlig med alle de store bookingbyråene. Da gjelder der å gripe det en har tro på, sier Espen Røhne.

Noe han legger vekt på, er også å bruke ulike konsertsteder over hele regionen.

– Vi ser at folk gjerne har sine faste stier, sier han. – Det prøver vi å rokke ved. Å sette Kvelertak på Scandic og ikke på Gregers, rokker litt ved det faste.

– Vi ser at folk har lyst til å være med på noe spesielt. Og det er fortsatt et enda større potensial for arrangementer i regionen. Men vi må også være varsom med at det ikke blir for mye. Det må ikke bli for mange artister i klasse med Sting, Toto og Elton John. Det ligger veldig mye hard jobbing bak fra enormt masse ressurspersoner, og det dreier seg om veldig mye kontakter, penger og riktig timing. Men vi ser også at folk har stor lyst på unike opplevelser.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Booking-agent: Ingen har sørget for flere store konserter i Hamar enn booking-agent Espen Røhne i Venues.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke