19. aug
TAR ANSVARET: Daglig leder Torbjørn Bækkevold i Musikk i Hedmark tar ansvaret for at de ikke søkte om å få satt opp sin oppsetting med utgangspunkt i «Reisen til julestjernen».
 
Har avlyst turnéen "Reisen til Julestjernen"
Etter to forestillinger har Musikk i Hedmark avlyst de siste fire forestillingene av «Reisen til julestjernen». Årsaken er uenighet om opphavsrett.

Publisert: 04.des.2014 06:15
Oppdatert: 04.des.2014 06:41

Musikk i Hedmark har satt opp en nyskrevet og bearbeidet konsertversjon med utgangspunkt i «Reisen til julestjernen», som opprinnelig har tekst av Sverre Brandt og musikk av Johan Halvorsen. Det er Kristen Grødem som har hatt regi og manus på forestillingen.

Og fordi «alt er omskrivelser og bearbeidelser», som Torbjørn Bækkevold, daglig leder i Musikk i Hedmark, sier, tenkte de heller ikke på å søke rettighetsinnehaverne av «Reisen til julestjernen» om tillatelse.- Hadde vi ant at dette var i nærheten av et rettighetsbrudd, ville vi selvsagt søkt om tillatelse, sier han.- Og vi mener selv vi har vårt på det tørre. Men vi ønsker heller ikke noe bråk om det. Så derfor velger vi å trekke forestillingene, sier daglig Torbjørn Bækkevold.- I ettertid ser vi at vi skulle ha søkt. Og det er jeg som må ta på meg ansvaret for at det ikke ble gjort, sier han.

Ble helt galt

- Jeg føler dette er et klart misbruk, og da måtte det bare reageres, sier Regine Brandt Qvenild, barnebarn til Sverre Brandt.

Det er hun som sitter på opphavsretten til «Reisen til julestjernen», og som fikk stoppet Musikk i Hedmarks oppsetting.- Jeg har aldri blitt spurt av noen i Musikk i Hedmark om å få sette den opp, sier hun.- Det er litt trist når jeg oppdager sånne ting, men dette ble bare helt galt. Og jeg synes nok at en organisasjon som Musikk i Hedmark burde undersøkt nærmere om dette var brudd på opphavsretten eller ikke.

Får igjen pengene

- Det har hendt før at mindre grupper har glemt å søke om lov, men da har det gjerne vært på et tidlig tidspunkt og det har latt seg løse. Jeg har aldri før opplevd at en forestilling har måttet bli stanset. Men jeg følte at her var det nødvendig å sette foten ned, sier Regine Brandt Qvenild.

Forestillingen skulle vært spilt blant annet på Bøndsen i Løten i dag, på Prøysenhuset 11. desember og i Hamar kulturhus 12. desember. Solgte billetter til disse og de andre forestillingene refunderes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke