20. aug
Generalprøve: Glimt fra søndagens generalprøve på RingsakerOperaens oppsetting av «Cavalleria Rusticana».Foto: Manzor Ahssani
 
Har billetter igjen
RingsakerOperaen har hittil solgt drøyt 2.000 billetter til årets hovedoppsetting. Søndag kveld var det generalprøve og billetter er fortsatt tilgjengelige.

Publisert: 13.nov.2017 21:47
Oppdatert: 13.nov.2017 22:00

Teatersalen i Brumunddal har ved denne oppsettingen plass til 330 publikummere pr. forestilling, til sammen ca. 2.600 billetter.

– Vi pleier å ende på rundt 90 prosent solgte, sier operasjef Kari Elisabet Bekken, og regner med at de vil ende omtrent på det samme i år.

– Akkurat nå er det ca. 30 billetter igjen til premièren, sier hun.

– Men overraskende nok er det til premièren det er lettest å få kjøpt billetter i døra. For det er alltid noen innbudte som ikke får anledning til å komme.

I år er det stykkene «Dido & Aeneas» og «Cavalleria rusticana» som settes opp.

Generalprøve

Gunda Marie Bruce er utdannet operasanger og lever av sangen. Hun spilte i RingsakerOperaen for første gang i fjor og har nettopp gjennomført årets generalprøve på Dido & Aeneas, med publikum til stede.

-Jeg var nervøs i dag. Det er best å få ut nervene på «GP», istedenfor på premièren, forteller den oppglødde operasangeren, som kommer rett fra scenen.

-På premièren håper jeg at publikum koser seg, at vi gleder dem og at de synes det er vakkert.

Camilla Stenhoff Vist spiller hovedrollen som den tungsinnede dronningen Dido. Hun synes selv at de er godt på plass og at det var godt å ha generalprøven foran et publikum.

-Sånn at man kan få den adrenalinsprøyta, sier hun.

-Det har stabilisert seg, men jeg håper det er på premièren at det virkelig klaffer, legger Stenhoff Vist til.

Lokale helter

De profesjonelle operasangerne er ikke de eneste som opptrer på RingsakerOperaen. Som korister og statister er det også mange lokale helter.

-De er seriøse, på plass og jobber bra for at det skal bli en profesjonell forestilling, sier Camilla Stenhoff Vist, som roser prosjektkoret

Hanne Mette Rendall er en av de frivillige.

-Det er kjempe gøy å være med på ringsakerOperaen. Det er derfor jeg er med år etter år, forteller hun, utenfor garderoben etter Cavalleria rusticana.

Hun har vært med i tolv år.

Guindo Schauer (11) er en av de yngre karene i stykket, han spiller korgutt.

-Jeg tror premièren vil gå bra. Det er ikke så forskjellig fra generalprøven, mener han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke