17. aug
 
Filmet i Furuberget med 50 lokale navn på rulleteksten
Det er foreløpig få som har sett pilotsesongen til den "The Graaland Series", filmskaper Ole-André Rønnebergs vikinginspirerte nettserie.

Publisert: 18.aug.2015 11:52
Oppdatert: 18.aug.2015 16:21

Filmet i sin helhet i Furuberget, og med 50 lokale navn på rulleteksten, er "The Graaland Series" tett knyttet opp til Hamar. Første episode ble sluppet på YouTube-kanalen "Graaland Series" 18. mai. I løpet av sommeren har de i alt fire episoden blitt sett 1.200 ganger, et tall regissør Ole-André Rønneberg ikke er helt fornøyd med.  

-  Det er forferdelig vanskelig å oppnå spredning på nettet. For å lykkes på YouTube må en publisere noe absolutt hele tiden, eller så forsvinner en, sier Rønneberg.

Feilslått markedsføring

Rønneberg Films fikk 60.000 kroner fra Østnorsk Filmsenter til å produsere den episodebaserte nettserien. Filmen er i all hovedsak produserte på dugnad. 

- Vi prøvde oss på betalt markedsføring på Facebook, men det gikk ikke helt etter planen, sier Rønneberg.

- Vi hadde tenkt at hvis ting la seg til rette hadde det etterhvert vært interessant å kjørt konseptet videre, men vi får se hva som skjer. Jeg har også andre prosjekter til vurdering hos Vestnorsk Filmsenter. Graaland er et litt sånn prøve og feile-prosjekt, for å se hva man kan få til ut av lite, sier Rønneberg, som har flyttet fra Hamar til Sunnmøre. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke