24. aug
Arrangerer litteraturscena: Kinosjef Espen Jørgensen (t.v.), Hanne Lillebo (daglig leder for Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene), Elise Kristensen (arrangementsansvarlig på Hamar og Bibliotek) og biblioteksjef Per Olav Sanner står bak bok- og filmpraten med Kove.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Har endelig fått tak i Torill Kove
Da ryktene gikk om at animasjonsfilmskaper, illustratør, barnebokforfatter og Oscar-vinner Torill Kove tok turen tilbake til gamle trakter i sommer, var det mange som jublet.

Publisert: 29.jun.2017 07:43
Oppdatert: 29.jun.2017 07:51

– Vi har lenge hatt lyst til å invitere Torill Kove hit, sier Hanne Lillebo, daglig leder for Nordisk poesifestival og Rolf Jacobsen-dagene.

– Hun har et lengre sommeropphold i Norge. Vi har greid å tilpasse arrangement så hun kommer hit dagen før hun reiser tilbake til Canada, sier Lillebo, som omtaler bok- og filmpraten med Kove som høstens høydepunkt.

Har lengtet etter et møte

Torill Kove er internasjonalt kjent for animasjonsfilmene sine, og i 2007 ble hun tildelt Oscar for kortfilmen «Den danske dikteren». Hennes langfilmdebut var «Hokus Pokus, Albert Åberg» fra 2013.

– Det var naturlig å gå i samarbeid med Hamar kino, ettersom hun også har mange flotte filmer, sier Lillebo.

– Vi har selvfølgelig hatt lyst til det helt siden hun fikk Oscar, sier kinosjef Espen Jørgensen, og påpeker at de under filmfestivalen Hamarama har holdt visninger av hennes tidligere kortfilmer.

– Nå blir det visning av Torill Koves nyeste film, Tråder, som ble lansert under årets kortfilmfestival i Grimstad, sier Jørgensen.

Samtale på Litteraturscena

Torill Kove-dagen starter for de minste i Hamar bibliotek. Deretter fortsetter den på Litteraturscena, et samarbeid mellom Nordisk poesifestival, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Det er Ellen Seip, tidligere forlagsredaktør for barnebøker hos Cappelen Damm, som kommer for å lede samtalen på litteraturscenen.

– Hun har jobbet spesielt med bildebøker, og har vært redaktør for bøkene til Torill Kove, forteller Lillebo.

Datoen for arrangementet er 23. august, og etter Litteraturscena inviterer Hamar kommune til en mottakelse i kulturhusets foajé.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke