21. aug
Dag Henning Andersen (t.v) sammen med kjøkkensjef Øivind Pettersen.
FOTO: Stian F. Steinsvik
 
Har fått 500 bordbestillinger før jul
Dag Henning Andersen har åpnet restauranten Stortorget Gjestgiveri.

Publisert: 03.des.2015 15:15
Oppdatert: 04.des.2015 11:54

Han er ikke så glad i røde løpere og leven, Dag Henning Andersen. At han har hatt planer om å åpne en ny restaurant, har vært velkjent, men visste du at den allerede er åpnet?

For i går, onsdag, åpnet han dørene på Stortorget Gjestgiveri for første gang, uten en millimeter med annonsering på forhånd. Han tok bare tok et par telefoner til noen av dem som har vist interesse.

– Jeg hadde 20 gjester og det var akkurat passe. Jeg ønsket helt bevisst å starte litt rolig, sier han.

For rolig blir det garantert ikke framover.

Har 500 bestillinger

Dag Henning forteller at han har 500 bordbestillinger liggende inne fram mot jul. Dermed blir det nok å gjøre i den lille restauranten framover.

– Hvilken type restaurant er det du åpner?

– Det er en klassisk À la carte-restaurant. Vi er ikke så opptatt av nye trender, om maten er kortreist eller ikke. Vi er opptatt av at råvarene skal være gode, og at folk får mulighet til å bestille klassiske retter, sier han.

Blant annet har han innført pinnekjøtt og juletallerken på sin julemeny. Hovedrettene på hans julemeny ligger for øvrig i prisklassen mellom 300 og 400 kroner.

Han forteller at de kommer til å skifte ut menyen fire-fem ganger i året, og at menyen sånn cirka kommer til bestå av fire forretter, fire fiskeretter, fire kjøttretter og fire desserter.

Spisested nummer 52

HA skrev nylig saken om at det nå befinner seg 51 serveringssteder på en radius på 700 meter i Hamar. Stortorget Gjestgiveri blir nummer 52.

– Er det liv laga for nok en restaurant, Andersen?

– Det vil jo vise seg, men jeg håper det. Hamar har opplevd en fantastisk utvikling de siste årene hvor kvaliteten har økt betraktelig. Vi har fått mange ulike nisjer og jeg håper dette stedet passer inn i dette landskapet slik at mangfoldet blir enda større, men det er klart at det er risikosport å drive restaurant. Det er ressurskrevende, spesielt på personalsiden, men denne restauranten som er såpass liten, har ikke behov for så stor bemanning. Det kan kanskje være nøkkelen for at vi overlever, sier han.

Vil knytte den sammen med vinbar

Andersen driver også vinbaren Brødrene Jacobsen som ligger like ved den nye restauranten med bare fotballpuben Docile imellom. Andersen avslører at han har planer om å utnytte synergien mellom disse to stedene.

– Det kommer en nyhet i januar, sier han hemmelighetsfull.

Uten at han vil avsløre for mye, dreier det seg om en gjennomgang mellom vinbaren og restauranten hvor man kan gå tørrskodd, men hvor det ikke bare vil være snakk om en gang.

– Selve gangen vil også bli et sted, sier han, enda mer hemmelighetsfull.

Det er nå to år siden Pepperkværna ble stengt, stedet Andersen styrte i ti år. 59-åringen trodde han skulle trappe ned etter 30 år i utebransjen. I stedet har han havnet i en posisjon hvor han aldri har hatt mer å gjøre. Foruten vinbaren og den nye restauranten, driver han også Schwenckes vinkjeller.

– Hvor mye jobber du egentlig for tiden?

– Det vil jeg ikke si, men 22. desember kan jeg legge beina høyt og ta meg et godt glass med vin, og tenke på at det var mye å gjøre, men at det var fryktelig gøy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke