20. aug
LÅTSKRIVEREN: William Kristoffersen vil fortsatt skrive låter, men ser ikke for seg et nytt studio-album fra Ole Ivars. I hvert fall blir det pause, sier han.
 
Ole Ivars har solgt en million
– Regner en med alle slags produksjoner, fra lp-er og kassetter og cd-er og samleutgivelser, så må vi da ha solgt minst en million, sier William Kristoffersen, låtskriver i Ole Ivars.

Publisert: 12.jan.2016 06:37
Oppdatert: 12.jan.2016 06:50

Men nå kan det risikere å ikke bli flere nye studio-album fra Ole Ivars. I 1968 kom det første, som solgte over 25.000. Siden har de slått de fleste rekorder, og på veggen henger tre platina og 17 gullplater. Og de fleste av dem er fra tider da kravene til gull og platina var langt høyere enn nå.

For kravene er senket etter hvert som platesalget har tapt i kampen med andre distribusjonsmåter. Og siden platesalget har gått til bunns for de fleste sjangre, regner ikke William Kristoffersen med at det blir flere nye studioalbum fra Ole Ivars.

Kan dukke opp noe

Men likevel ser han ikke bort fra at det kan komme nye enkeltlåter fra Ole Ivars.

– Jeg kommer nok til å fortsette å skrive nye låter, sier han.

– Og plutselig kan det dukke opp en idé eller en henvendelse om å skrive en låt.

– Så noen kan det nok fortsatt bli. Men det er vanskelig å se at vi noen gang kommer til å gå i studio igjen for å produsere enda en cd med 15 låter. Uansett blir det ei pause nå.

– For det er ingen som liker å jobbe gratis. Og en tradisjonell plateutgivelse betaler seg ikke lenger, sier han.

– Sannsynligvis er det mange som fortsatt kunne tenkt seg å kjøpe cd-plater. Men det fins snart ikke noe sted å kjøpe dem.

Aldri freåfå

Et av de nye prosjektene til William Kristoffersen, er en film som er under forberedelse om han som låtskriver. Men det vil i så fall gjelde ham selv og ikke bandet, sier han.

Men samtidig har Ole Ivars fortsatt nok av konserter på gang. I vår skal de gjennomføre turneen «Aldri freÅfå» med blant annet flere konserter på Hedmarken. 7. mars skal de spille i Teatersalen i Brumunddal, og 4. april står Løten kino for tur.

– Dette er bare moro, sier William Kristoffersen.

– Men samtidig kan vi by på oss selv på en litt annen måte enn på vanlige konserter. Og med over 30 låter blir det uansett også nok musikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke