24. aug
HARALD RØNEBERG
 
Harald får pris for Halden- dialekten sin
Harald Rønneberg fikk prisen.

Publisert: 22.okt.2012 04:13
Oppdatert: -

Dialektprisen blir utdelt hvert år til offentlige personer som har utmerket seg med god og genuin bruk av dialekt, og Harald Rønneberg, mest kjent som programleder i tospann med Thomas Numme i Senkveld, er en fortjent vinner av prisen, mener Norsk Målungdom.
- I Norge har dialekter generelt en høy status, men særlig på Østlandet blir enkelte dialekter sett mer ned på. Språket i hovedstaden har for eksempel mye høyere status enn dialektene i områdene rundt. Østfoldingen Harald Rønnebergs konsekvente og selvsikre dialektbruk er med på å motvirke denne forskjellen, sier Vebjørn Sture, leder i Norsk Målungdom, ungdomsorganisasjonen til Noregs Mållag.
Dialektprisen er blitt delt ut siden 2001, og blant de tidligere prisvinnerne finner vi blant andre artisten Ravi, værmelder Eli Kari Gjengedal og skuespiller Ingrid Bolsø Berdal. I fjor fikk skiløperen Therese Johaug prisen. (©NTB)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke