18. aug
Festivalsommer: Eldar Vågan og Vazelina Bilopphøggers er midt i den travleste festivalsesongen.Foto: Trond Lillebo
 
Hard helg i sikte
Vazelina Bilopphøggers bestemte seg i vår for å kjøre festivaler og konserter hele sommeren, og ikke noe sommershow på Tjuvholmen. Eldar Vågan kan heller ikke si om det blir noe nytt show neste år.

Publisert: 11.jul.2017 22:28
Oppdatert: 11.jul.2017 22:32

– Det er alltid like moro å spelle, sier Eldar Vågan.

– Arbeidsmengden er omtrent den samme enten vi reiser på festivaler eller gjør sommershow. Men til festivalene slipper vi å selge billettene selv.

Fra slutten av juni og fram til midt i august, gjør de tre-fire jobber i uka. Det betyr godt over 20 jobber i sommer.

– Slik vi spiller nå, kan det godt hende vi kan ta en ny festivalrunde neste år. Men for å være ærlig, har vi ikke snakket så mye om det ennå, sier Eldar.

Travel sesong

Akkurat nå er de midt oppe i travleste festivalsesongen, og med sommerens hardeste helg i sikte. Til helga skal de først til Brønnøysund på roots-festival, så til Setesdal på Ose motorfestival og deretter fortest mulig til Tysnes på Tysnesfestivalen. Og det er en god del kilometer mellom hvert spillested.

Heldigvis har de byttet buss etter at de spilte på Hitra. Da måtte bussen ned i andre gir for at de i det hele tatt skulle komme fram, som Eldar sier.

– Det er jo slik vi omtrent ikke har vært med på siden 70-tallet, sier Eldar.

– Og vi er enige om at vi fortsatt tåler et par-tre dager uten søvn. Men ikke så mye mer.

jazz

Undervegs har Vazelina også vært innom Kongsberg Jazzfestival, som er et sted de slett ikke har besøkt så ofte.

– Vi hadde vurdert å gjøre ei jazzlåt også, men nøyde oss med å spille 16 jazztakter inni en Vazelina-låt, sier han. Noen skjønte det sikkert, og de andre skjønte sikkert ikke hva det var.

Ny utstilling

De siste årene har Eldar Vågan også prøvd seg som billedkunstner, med utstilling blant annet på Prøysenhuset. Til høsten er han klar for en ny utstilling, med åpning 9. september.

– Jeg vet hva bildene skal handle om, men jeg har ikke laget dem ennå, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke