19. aug
Her er din guide
 
HAs guide til festen med «The Rocket Man»
«The Rocket Man» lander i helikopter på Hamar flyplass. Vi lander direkte på Stortorget. Her er HAs guide til kveldens fest.

Publisert: 30.jun.2017 06:21
Oppdatert: 30.jun.2017 08:21

Et par svarte Mercedes S-klasse henter Sir Elton på den lille flyplassen på Stafsberg, spesialbestilte sjåfører kjører superstjernen og hans nærmeste medarbeidere ned til Hamar sentrum og til Stortorget. I Basarbygningen venter hans spesialbestilte mat, noe av det umulig å få tak i her i landet og derfor spesialimportert. Til og med har arrangeren alliert seg med et eget «bud» for å hente mat i Spania, for å frakte Eltons matbestilling hjem til Hamar.

Vi andre, 10.000 i tallet, står klare, på Stortorget, med minner fra flere tiår i bakhodet, med tekstene på tunga.

Han sjøl og bandet på seks har med seg egne instrumenter og egne mikrofoner – men resten av utstyret står klart, levert av et megaselskap, «Bright». Det er bare å plugge inn.

– Det er nok den dyreste produksjonen i Hamar noensinne, sier Espen Røhne i Venues.

Publikum skal sluses inn via 12 luker i Kirkebakken. Alle skal sjekkes grundig. Sikkerheten er grundig oppjustert etter terrorangrepene i Manchester og i London.

Kultursjef i Hamar kommune Morten Midtlien ber folk være tidlig ute, og om ikke å ha med seg paraplyer, store vesker eller egne campingstoler. Slikt vil bli tatt fra folk ved inngangen.

– Det beste er at vi alle tar hensyn, det verste er om folk kommer sent og lager forsinkelser i innsjekkingen. Det kan i verste fall bety at folk rett og slett ikke kommer inn før konserten er over, sier Morten Midtlien.

Strandgata stenges på begge sider av Stortorget, det samme gjelder Torggata. «DJ Roger E» er hentet inn og skreddersyr den perfekte oppvarming for Elton John-fans. Serveringsstedene rundt om på Stortorget er oppe, men man må altså ha billett for å i det hele tatt komme inntil dørene til disse stedene.

En tretti meters bar er rigget oppe ved kinoen, en «minibar» på ti meter er satt opp utenfor «Hoels». Ekstra toalettkapasitet er gjort klart. En egen plass for rullestolbrukere.

– Vi vil at arenaen skal være et flott treffsted hvor folk kan kose seg også mens de venter på at konserten starter, sier Morten Midtlien.

Været er alltid et diskusjonstema før store utendørskonserter. Også i fjor under Sting-konserten truet mørke skyer rundt Hamar.

Det vil ikke bli satt opp noe ekstra skydd for å skjerme publikum.

Og:

– Det vil ikke være anledning til å bringe paraplyer, men ta gjerne med regntøy – og vi selger regnponchoer, sier Morten Midtlien.

I kontrakten med Elton John står det svart på hvitt at han skal levere to timer og tjue minutter. Konserten starter 20.00.

– Han er kjent for å levere varene. Vi regner med at han kjører til klokka er ti, og så håper vi på femten minutter ekstra, sier Morten Midtlien.

Det er ikke satt noen aldersgrense for konserten, men Morten Midtlien og Espen Røhne håper alle under 18 år er i følge med en voksenperson.

Når det gjelder trafikk, så har Hedmark Trafikk ordnet et supertilbud. For ti kroner kan man ta bussen, til og med fra Elverum, Stange, Brumunddal og andre steder inn til Hamar. Bussene gir også tilbud om skyss hjem.

– Jeg håper folk ikke overvurderer bilparkering. Og i alle fall ikke tenker at de kan la bilen stå til dagen etter. Det er rett og slett ikke kapasitet, sier Morten Midtlien.

– Sykle er bra, men ikke lås sykkelen fast til gjerdene rundt arenaen. Disse vil bli fjernet, og da vil sykkellåsene bli klippet opp.

Når klokka slår åtte, så brenner «The Rocket Man» av første kruttsalve i Hamar. Med «The Bitch is Back» …? Og så kommer de nok, en etter en, hits etter hits, til vi er filleristet alle mann.

DIN GUIDE:

1. Matserveringen vil strekke seg langs veggen på kulturhuset. Her blir det blant annet kortreist mat.

2. Utenfor biblioteket settes det opp eget pressetelt.

3. Mobile toaletter blir å finne utenfor Heia Hamar.

4. Det blir «minibar», ti meter lang, ved Stallgården. 

5. Ved siden av scenen blir det storskjerm, sånn at alle skal få med seg det som foregår. Produksjonen foregår med fire kamera.

6. Nederst på torget står scenen. Elton John går på klokka 20. 

7. Arrangementet tilrettelegges med egen handikap-rampe.

8. Inngangen blir i år, som under Sting-konserten i fjor, i Kirkebakken.

9.Utenfor kinoen blir det mulig å handle forfriskninger i en 32 meter lang bar.

10. Basarbygningen blir backstage-område.

11. Strandgata stenges for trafikk.

12. Torggata blir stengt i passasjen ved kulturhuset.

13. Torggata stenges ved Stallgården.

14. Nytt gulv legges oppå fontenen.

15. Midt på torget blir det telt for lyd og lys.

ILLUSTRASJON: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke