17. aug
Mye på hjertet: Karoline Amb (t.v) og Linn Sigurdsen har takket ja til å være med i HAs Signert-panel. Sigurdsens første bidrag kan man lese på side 24.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
HAs nye stemmer
Karoline Amb og Linn Sigurdsen er ikke ukjente fjes for byens ungdommer. Nå er de HAs nye Signert-skribenter.

Publisert: 10.sep.2015 10:06
Oppdatert: 10.sep.2015 10:20

- Vi er veldig fornøyd med å få Linn Sigurdsen og Karoline Amb med som Signert-skribenter i HA. Leserne kjenner jo allerede Torbjørn Dybsand og Erik Kristiansen, som har skrevet hos oss en stund. Sammen er vi sikker på at disse fire vil bidra til mange gode debatter i HAs spalter, sier utviklingsredaktør Anne Ekornholmen.

Linn Sigurdsens Signert-artikkel: Den dårlige feriesamvittigheten

- HA er opptatt av både å skape debatt og å fange opp det folk diskuterer ute i lokalsamfunnet. De fire Signert-skribentene er engasjerte mennesker med sterke meninger, og siden de har litt ulike ståsteder vil de kunne bidra med innsikt i forskjellige sider av samfunnslivet. Det er skribentene selv som velger temaer de er opptatt av.

Irriteres av fordommer

Sigurdsen har drevet ungdomskafeen Uno i ni år, og beskriver seg selv som typen som ofte river seg i håret når hun leser debatter på nett og i aviser.

- Jeg blir frustrert når folk bare vil se sin side av saken. Kan ikke folk bare være litt mer «open minded»? spør Sigurdsen, og drar fram Uno som et eksempel, som drives i samarbeid med menighetene i Hamar

- Det er mange foreldre som er skeptiske til «de derre kristenfolka». Det er utrolig trangsynt å sitte seg og lage seg egne meninger om ting uten at man har satt foten innenfor, sier Sigurdsen.

- Jeg er også mamma til tre jenter selv, på 10, 11 og 14 år, så vi har hatt mange fine samtaler rundt kjøkkenbordet om ting barn- og ungdom er veldig opptatt av. Men jeg kommer ikke bare til å skrive om ungdomsgreier. Jeg er også opptatt av mennesker generelt, og kulturer, barnefattigdom og rasisme.

Engasjert for ungdom

Arrangør og musiker Karoline Amb har i flere år vært Ungdommens Kulturmønstrings ansikt uttad i Hedmark. Hun sa ja til Signert-jobben da hun hørte Sigurdsen var med.

- Linn har en ektefølt godhet i sitt arbeid, og jeg velger å tro at jeg også gjør veldig mye godt for ungdom, selv om mitt utgangspunkt er «Nå må det faen bli folk ta dekk!». Jeg tror ikke jeg heller kommer til å skrive om ungdom hele tiden, og heller ikke kultur, men jeg tror det at jeg og Linn er så like, men samtidig forskjellige, kan gjøre dette veldig interessant. Dessuten tror jeg en av grunnen til at jeg har blitt valgt er fordi jeg er kjent for å ha tydelige meninger om ting, som sikkert leder til debatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke