18. aug
ÅPNER: Jan Thore Engen åpner igjen Victoriahaven. Nå skal gjestene få sette sammen middagen selv, og ikke minst skal publikum få møte våren og sommeren med is, kaffe, brus og/eller en kald øl på uteserveringen. Foto: Remi Laakso
 
«Haven» tilbake i retrostil
«Et nytt og morsomt trekk», het det i Hamar Arbeiderblad da Victoriahaven åpnet sin friluftsrestaurant i 1952. Nå hentes minnene fram igjen.

Publisert: 18.apr.2017 15:26
Oppdatert: 19.apr.2017 07:48

11. mai åpner Victoriahaven igjen. Femtitallets stil hentes fram. Og ikke minst vekkes minnene om is, kaffe, brus og kalde øl i «Haven», minnene om vår og sommer i Hamar.

Det skal serveres lunsj og middag, men Jan Thore Engen sier at ingen skal føle restaurantpresset for å besøke Victoriahaven.

– Vi vil at folk skal komme innom for en is, for en kaffe, for en øl. Og publikum må gjerne stikke innom for å kjøpe is de kan ta med seg til parken, sier Engen.

Han var selv en av fire parter som måtte kaste inn restauranthåndkleet tidligere i år. Victoriahaven gikk konkurs. Nå gjøres det et nytt forsøk, men det er nå kun Engen og Hanne Linderud som står bak.

– Det ble investert så mye her, og vi er glade for at vi får en ny sjanse, sier Jan Thore Engen.

Han tenker seg ekstra trøkk med is og milkshake på søndagene, og det lages en helt ny design, i femtitallsstil, for den nye utgaven av Victoriahaven.

– Jåleri!

«Og så snakkes det om atmosfæren i Paris, især skal fortauskafeene være noe aldeles enestående. Hørt sånt jåleri! Akkurat som stemningen i Victoriahaven og på Stortorgets friluft ikke er like utsøkt og kontinental», het det i Hamar Arbeiderblad i 1953.

De få linjene forteller enkelt hvor stolte hamarsingene har vært av Victoriahaven.

Valgfritt

Det er nå laget en egen meny for lunsj, og det er satt opp ny meny for middag. Når det gjelder middagsservering, så skal gjestene få anledning til å komponere sin egen hovedrett. Engen forteller at gjestene kan velge et hovedprodukt, eksempelvis kylling, svin eller okse, og så kan det velges fra menyer med sideretter, sauser og poteter.

– Hva gjør at du tror på dette forsøket?

– Vi hadde god nok omsetning og nok besøk sist gang, og vi kan bare skylde oss selv for at det ikke gikk. Det var interne utfordringer som skapte vanskeligheter.

Nå skal «Haven» tilbake i sin gamle stil, tilbake til femtitallet. Og ikke minst skal iskiosken åpnes.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FEMTITALLS: Her er et glimt fra Strandgata i Hamar fra 1955. Foto: Normann
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke