22. aug
 
Hedmark fylkesmuseum blir til Anno
Generalforsamlingen i Hedmark fylkesmuseum AS - et av Norges største museer - har i dag vedtatt å endre navn til Anno museum AS.

Publisert: 05.feb.2014 15:23
Oppdatert: -

HAMAR
- Det nye navnet er et resultat av en lang og grundig prosess i organisasjonen. Nå starter prosessen med utforming av visuell profil og implementering av det nye navnet, sier administrerende direktør Harald Jacobsen i en pressemelding.

Hvorfor Anno?

Anno er et begrep som leder oppmerksomheten til noe som har med tid å gjøre. Det brukes ofte som inskripsjon på gjenstander og bygninger sammen med årstall.
Anno er latinsk, og gir assosiasjoner til akademia, skriver museet i pressemeldingen.
- Berøringspunktene med begrepet tid er generelt mange for et museum, og det har en flott match med vår visjon: Kunnskap om fortid - engasjement i samtid.
Jacobsen sier at målet er at ny visuell profil med nytt navn skal være på plass før sommersesongen starter.
- Museets nye profil skal synliggjøre det enkelte av våre over 20 besøkssteder på en tydeligere måte, samtidig som vi søker å bygge en felles merkevare for et av Norges største museer, sier administrerende direktør Harald Jacobsen.

LIGGET I KORTENE

Hedmark fylkesmuseum består av sju museumsavdelinger, med til sammen over 20 besøkssteder. Avdelingene er Nordøsterdalsmuseet, Norsk Skogmuseum, Glomdalsmuseet, Trysil/Engerdal museum, Domkirkeodden, Norsk Utvandrermuseum og Kvinnemuseet - Museene i Glåmdal.
Helt siden stiftelsen av Hedmark fylkesmuseum AS i 2009 har det ligget i kortene at de skulle vurdere et nytt navn på organisasjonen.
De mener dagens navn fungerer dårlig fordi det er langt og tungt, skaper sammenblanding med fylkeskommunen, gir geografiske begrensninger som ikke samsvarer med museets virksomhet og fungerer dårlig internasjonalt.
Det nye navnet - Anno - er kort, fungerer godt sammen med avdelingsnavnene, gir assosiasjoner til hva vi driver med uten å ekskludere deler av virksomheten, og kan bygges som merkevare, ifølge pressemeldingen.

128 ÅRSVERK

Museet favner et bredt spekter av kultur- og naturhistorie med lokal, regional og nasjonal betydning.
Samlet utgjør utearealene landets største friluftsmuseum, og innebefatter antakelig den største samlingen av antikvariske bygninger i Norge. Rundt 232.000 besøker våre de sju avdelingene hvert år.
Museet står for 128 årsverk og har en samling på ca. 170.000 gjenstander, 501 kulturhistoriske bygninger og ca. 4,3 millioner fotografier.
Museet er organisert som et aksjeselskap, hvor Hedmark fylkeskommune er største enkeltaksjonær med 35 % av aksjene, mens eierstiftelsene i museumsavdelingene har eierandeler av forskjellig størrelse.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke