20. aug
 
Hedmarkenprisen og 50.000 til gullkor
Den internasjonale «gullgrossisten» Defrost Youth Choir Hedmarken er vinner av Hedmarkenprisen 2013.

Publisert: 29.nov.2013 10:35
Oppdatert: -

Prisen består av et diplom og et prisbeløp på 50.000 kroner, og det er koret bestående av sangere fra hele Hedmarken som i år er verdige vinnere, opplyser kultursjef Terje Halvorsen i Hamar kommune i en pressemelding.

«Gullgrossist»

Koret imponerte stort med to gullmedaljer i World Choir Games i Cincinnati i USA sommeren 2012. De nådde det musikalske målet de hadde satt seg, men enda viktigere var utviklingen de oppnådde i fellesskap når det gjaldt holdninger, utholdenhet og sosial kompetanse.

Koret imponerte igjen da det på sommeren i år deltok i tidenes første European Choir Games i østerrikske Graz. Også her ble det to gullmedaljer.

Dokumentert talent

Hedmarkenprisen deles ut hvert år, og er en felles kulturpris for kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

Prisen kan gis til enkeltpersoner og organisasjoner på grunnlag av betydelig innsats eller dokumentert talent innenfor kunst og kultur, og prisvinnerne skal ha tilknytning til de prisgivende kommunene.

Prosjektkor

Ungdomskoret Defrost fra Hamar ble opprinnelig startet som et prosjektkor i samarbeid mellom to av Norges mest meritterte kordirigenter, Erland Dalen og Thomas Chaplin. Navnet var den gangen EDTChoir. Koret oppnådde i løpet av ett og et halvt år en formidabel suksess, som kulminerte med de to gullmedaljene i USA.

«Mye av æren for korets prestasjoner må tilskives korets dirigent Thomas Chaplin og den kompetanse og erfaring som han har tilført ungdommene i koret», heter det i pressemeldingen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke