20. aug
SPENT: Fotballspiller Stig Inge Bjørnebye, programleder Phung Hang og trompetist Ole Edvard Antonsen gleder seg til å kveldens TV-premiere.
 
Hedmarkinger kjemper om å bli Norges tøffeste kjendis
Stig Inge Bjørnebye, Phung Hang og Ole Edvard Antonsen er alle med i årets utgave av «71 Grader Nord». Om ni uker kan en av dem stå igjen som vinner på Nordkapp.

Publisert: 27.feb.2012 20:57
Oppdatert: -

I kveld er de ti ekspedisjonsdeltakerne samlet til premierefest på Tjuvholmen Bar i Oslo. Sammen med sponsorer, samboerer, ektefeller og ansatte i TV Norge, skal forsamlingen se første episode av «71 Grader Nord» på storskjerm.

Spent på klippingen
Hedmark er sterkt representert med hele tre deltakere. Trompetist Ole Edvard Antonsen fra Vang er spent og litt nervøs før premieren.
- Jeg er fryktelig spent på klippingen. Vi har ikke fått se noen av de ferdige episodene, så det blir spennende å se hvordan vi blir fremstilt, sier han.

Den anerkjente musikeren sier han har hatt to strålende måneder sammen med de andre deltakerne på vei fra Lindesnes til Nordkapp.
- Det har vært helt fantastisk å være med på «71 Grader Nord». Samtidig har det vært en rekke utfordringer som har krevd enormt mye, både fysisk og mentalt. Jeg ville aldri ha utsatt meg for noe lignende dersom jeg ikke hadde takket ja til å være med, sier han.

Antonsen nøler litt når han blir spurt om hvem som står igjen som vinner i siste episode.
- Det kan jeg selvfølgelig ikke si, smiler han, etter en kort tenkepause.

«Den lille jenta»
Også Phung Hang fra Brumunddal gleder seg til å se seg selv på TV.
- Jeg har opplevd hvordan det er å svime av i fjellet. I tillegg har jeg ligget i telt med ni ukjente folk med sure sokker, tisset i skogen sammen med Trine Rein, gått i skogen og opplevd utrolig mye rart, sier hun.

Hang innrømmer at hun kanskje ikke visste hva som ventet henne på den lange og krevende ferden gjennom villmarken.
- Jeg er en glad jente som sier ja til det meste, så jeg visste kanskje ikke helt hva jeg gikk til da jeg ble spurt om å være med, ler hun.

Brumunddølen skryter av det gode forholdet mellom deltakerne. Som en av de yngste følte Hang at de andre passet litt ekstra på henne.
- Jeg ble litt den «lille jenta» som alle dullet med. Jeg har et godt forhold til alle de andre deltakerne, og har hatt mye kontakt med dem i ettertid. Det var også veldig morsomt å ha med flere hedmarkinger på laget, sier hun.

Heller ikke Phung Hang vil røpe mer om hvordan serien utvikler seg.
- Nei, det kan jeg ikke si, ler hun.

Fornøyd med premieren
Etter den første sendingen kunne Ole Edvard Antonsen puste lettet ut. Trompetisten syntes det var interessant å se de tre første dagene av ekspedisjonen i «fortfilm».
- Dette gikk veldig bra. Det som er mest pussig er å se hvor mye man må kutte vekk for å lage en episode. De 45 minuttene som ble sendt på TV i dag er tatt opp i løpet av tre dager, så det er veldig mye som ikke er med. Jeg er likevel svært fornøyd med programmet, og det tror jeg gjelder for alle de andre deltakerne også, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke