18. aug
Defrost Youth Choir vant begge sine klasser i en konkurranse i Polen. FOTO: Privat
 
Hedmarks-kor vant priser i Polen
Ungdomskoret Defrost vant onsdag kveld begge sine klasser i en internasjonal korkonkurranse i Polen.

Publisert: 28.jun.2017 21:16
Oppdatert: 28.jun.2017 21:20

Defrost Youth Choir, som består av 23 ungdommer fra kommuner i Hedmark, deltok på den femte internasjonale Copernicus Korfestivalen i Toruń, sør for Gdansk. Festivalen har fått sitt navn fra byens mest kjente innbygger: Nikolaus Kopernikus, astronomen som utformet det moderne heliosentriske verdensbildet.

Under avslutningsseremonien onsdag kveld ble det jubel i den norske delegasjonen, da det viste seg at Defrost vant begge sine klasser.

- Jeg er så stolt av ungdommene i koret, sier dirigent Thomas Caplin i en pressemelding. – Responsen fra dommere og publikum her i Toruń har vært fantastisk. Når dommeren tegner et hjerte på karakterskjemaet i stedet for kommentarer, vet vi at vi har nådd målet vårt.

Defrost konkurrerte og vant i klassene 'blandet ungdomskor' og 'pop'. De ble i tillegg valgt ut som ett av fire kor til å delta i Grand Prix finalen onsdag, som ble vunnet av et voksenkor fra Latvia. En av dommerne i Polen er norske Tove Ramlo-Ystad, som er en kjent person i både det norske og internasjonale kormiljøet.

- Jeg er kjempeimponert over Defrost og det nivået de har nådd, sier dommer Ramlo-Ystad i pressemeldingen.

Etter Toruń går turen videre til Gdansk, der koret skal nyte noen dager med ferie før de vender hjem til Hedmarken igjen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke