23. aug
JU­VE­LEN I KRO­NEN: Dom­kir­ke­rui­ne­n og ver­ne­byg­get Hamardomen er iføl­ge Travel + Leisure sel­ve ju­ve­len i kro­nen på Hed­marks­mu­se­et.FOTO: TROND LIL­LE­BO
 
Hedmarksmuseet - et av verdens vakreste!
Hedmarks- museet er av det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisure kåret til et av verdens vakreste museer.

Publisert: 14.okt.2011 10:57
Oppdatert: -

 

Hedmarks- museet er av det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisure kåret til et av verdens vakreste museer.
Travel + Leisure er et av USAs store reisemagasiner med et opplag på rundt en million eksemplarer. Det kommer ut 12 ganger i året med ulikt innhold på papir og nett.
Magasinet har en spesiell forkjærlighet for verdens beste-lister, og i nettutgaven for oktober finner vi kåringen World's Most Beautiful Museums, altså verdens vakreste museer. Det er på denne meget eksklusive listen at Hedmarksmuseet har fått plass.
Listen er ikke rangert, men den framstilles som en lysbildevisning, der 14 museer blir presentert på hver sin side.
Det begynner med Museum an de Stroom (MAS) i Antwerpen, fortsetter med blant andre Guggenheim-museet i Bilbao før Hedmarksmuseet dukker opp på den sjuende siden under overskriften Hedmark Museum: Hamar, Norway.
Både friluftsutstillingen, Storhamarlåven og urtehagen blir nevnt i den korte teksten, mens Domkirkeruinen med det tilhørende vernebygget Hamardomen blir trukket fram som selve juvelen i kronen. Det påpekes at Hamardomen er et populært sted både for brylluper og andre arrangementer, slik at turistene kanskje må vente for «a break in the action» før de kan gå inn.
- Det er utrolig hyggelig å bli nevnt i samme åndedrag som topp museer rundt om i verden, sier konstituert avdelingsdirektør Espen Holøyen Skjærbakken ved Hedmarksmuseet, som er en del av Hedmark fylkesmuseum.
Han visste at noe var på gang da redaksjonen i det amerikanske bladet ba om bilder av museet for en tid tilbake. Han er derimot usikker på hva omtalen vil bety for museet i praksis utover den prestisjen det gir å stå på en slik liste.
Turistsjef Tor Rullestad synes det både er gledelig og fortjent at Hedmarksmuseet er med på en slik liste.
- Dette er fantastisk morsomt! Jeg tror dette kan ha noe å si i reiselivssammenheng, og ikke minst vil en slik kåring bety en god del for egen selvfølelse for oss her på Hedmarken. Vi må virkelig passe på å bruke dette i egen markedsføring av Hamar-regionen. Det er neimen ikke verst å komme inn på denne lista. At den er eksklusiv, er det ingen tvil om, sier Rullestad.
Disse museene er med på Travel + Leisures kåring av verdens vakreste museer:
• Museum an de Stroom (MAS), Antwerpen (Belgia)
• Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City (USA)
• Museum of Islamic Art, Doha (Qatar)
• National Museum of Modern Art, Osaka (Japan)
• Royal Ontario Museum, Toronto (Canada)
• Guggenheim, Bilbao (Spania)
• Hedmarksmuseet, Hamar (Norge)
• Hermitage-museet i St. Petersburg (Russland)
• Milwaukee Art Museum, Milwaukee (USA)
• Museu Oscar Niemeyer, Curitiba (Brasil)
• Musée d'Orsay, Paris (Frankrike)
• Modern Art Museum, Fort Worth (USA)
• National Museum of Australia, Canberra (Australia)
• Guggenheim, New York (USA)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke