23. aug
 
Hedret Bowie for fullt hus
Knut og Johanne Kippersund Nesdal med band sørget for en perfekt start på påskefeiringen da de hedret David Bowie i kommunestyresalen i Hamar Teater.

Publisert: 23.mar.2016 23:07
Oppdatert: 23.mar.2016 23:06

David Bowie ble hyllet med en alle tiders hitparade da lokale musikere inviterte til forestillingen “Starman- En hylles til David Bowie”.

- For meg er han en av de absolutt største, slår Magnus Grønsveen fast. Han var blant de rundt 200 menneskene som sørget for stappet sal under onsdagens Bowie-hyllest i gamle Hamar rådhus. Den legendariske artistens bortgang 10 januar kom som en brå og brutal beskjed for millioner av fans over hele verden, og etter onsdagens utsolgte konsert er det mye som tyder på at artisten fremdeles betyr veldig mye for veldig mange.  

Stemningen i salen var meget god, og på scenen sørget de lokale musikerne for at de frammøtte fikk en optimal start på påskefeiringen.

- Veldig, veldig bra. De tolker låtene på en veldig passende, smakfull og god måte, sier Robert Sørensen. Han var strålende fornøyd med både låtvalg og band.

- Dette er musikere har tolket Bowie flere ganger tidligere, og mange av musikerne kjenner hverandre veldig god gjennom andre band. Jeg stoler på denne gjengen her, smiler Sørensen.  

Etter flere Bowie-kvelder med storbandet Nor-Døst er nemlig søskenparet Kippersund Nesdal godt kjent med Bowies omfattende katalog, og sammen med et bunnsolid band bestående av Kasper Skullerud Værnes (sax), Simen Wie (bass), Ola Brandsnes Vårtun (piano), Mats Lillehaug (trommer) og Eivind Strømstad (gitar) framførte Knut og Johanne Kippersund Nesdal en solid samling av Bowies største hits.

- Han er kjent gjennom mange ulike roller, men i kveld skal vi hedre musikeren David Bowie, fastslo Johanne Kippersund Nesdal innledningsvis. 

Publikum fikk servert en lang rekke utvalgte perler fra Bowies gigantiske og allsidige katalog, og hele seks tiår var representert i løpet av kveldens program. Velkjente låter fra album som “Hunky Dory” og "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" sørget for allsang i salen, og mange av de frammøtte satte stor pris på at de også hadde inkludert Bowies siste utgivelse “Blackstar” i programmet.

- Det er veldig bra at de graver litt i skattekista til Bowie, og de her henter fram noen av hans litt mindre kjente låter. Rett og slett en herlig konsert som får ni av ti på skalaen min, oppsummerer Sørensen fornøyd. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HEDRET BOWIE: Knut Kippersund Nesdal.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke