21. aug
Showtime: Per Flatebø, Embla Aae, Lise Wold, Kristine Våge, Håkon Alexander Birkeland, Martin Utby og Jørgen Wictorsen Kola.
 
Heftig fra ende til annen
En rå aften med super innsats ble resultatet av festivalhelgens rockeaften i Hamar teater.

Publisert: 13.feb.2012 06:36
Oppdatert: -

Hamar
Det er ikke uten grunn at dette er årets høydepunkt for mange av musikkelevene. Igjen ble Hamar teater forvandlet til et rockeparadis, med heftig lyd og et imponerende lysshow. Da er det bare å gi full gass, og ikke la seg stoppe av nervene. At suksess er smittsomt var helt tydelig, for nivået steg i takt med kvelden. Med herlig oppmuntrende rop og rungende applaus fra salen var det mange av de unge musikerne som ble løftet og fikk seg et ordentlig kick.
Det var flere som gjorde seg ekstra bemerket, deriblant Kjersti Granlund. Med en uvanlig intensitet og en imponerende stemmekontroll gjorde hun stor suksess som solist på «The Dance».
Per Flatebø viser en hel annen side av stemmebruk, og «Dead Seeds» så ut til å komme rett fra underverden. Vetle Tvedt Westlie gjorde inntrykk i flere sammenhenger, med et meget variert stemmebruk og som bunnløs entertainer.

intensitet

Når det gjelder intensitet, var det mange som fikk fram nettopp det. Martin Utby på trommer bidro med stram rytme, og Sindre V. Lønne var en mester til å få til harde og presise slag. Gitaristene er en klasse for seg. Flere laget litt ekstra show, slik som Eilif G. Hartvedt, som slengte gitaren en runde rundt nakken på «Drag him to the roof», og Claes Remi Sørum som liksom knuste gitaren sin som et siste utbrudd i «Even flow».
Mer show ble det med «A tapdancers dilemma», som stilte med en blåserrekke. Blås ble det også i folkesamspillgruppe, med lyrisk fløytespill av Ingvild Haug Brekke, som god kontrast mot Lydia Popkemas bestemte sang.

Adrenalinkick

Nytt i år var et jenteband, med trommisen Bjørn Andre Syverinsen som outsider. Artig å se at jentene bidro med noe mer enn sang, noe som ga et helt annet trøkk.
Lydia Popkema og Jakob Kippersund Nesdal bidro som konferansierer, en rolle som de tok på seg på en meget avslappet måte. Lydia gjorde en liten stunt på fele, og Jakob prøvde seg rett og slett som standupkomiker.
Kvelden ga ikke bare en kraftig adrenalindosis til musikkelevene, det var sikkert mange i det nesten fullsatte teatret som forlot salen med et energinivå som hadde kommet seg mange hakk opp.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke